in

Değersiz Bir Hayat’ın Yazarı Hanya Yanagihara’dan Yeni Roman: “To Paradise”

Hanya Yanagihara, yeni romanı To Paradise ile okurun karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Eser, 3 ayrı yüz yılda Amerika’yı işleyecek.

Hanya Yanagihara To Paradise
- Reklam -
- Reklam -

Hanya Yanagihara yeni romanı To Paradise ile okuyucuya 3 ayrı Amerika’yı anlatmaya hazırlanıyor. Yazarın sıradaki kitabı raflara çıkmayı bekliyor.

Değersiz Bir Hayat (A Little Life) ve The People in the Trees kitaplarının yazarı, Hawaii asıllı Amerikalı Hanya Yanagihara’nın yeni romanı To Paradise’ın 11 Ocak 2022’de yayımlanması bekleniyor.

Şimdiye dek iki romanı bulunan yazarın ilk kitabı 2013’te en iyi romanlar arasında gösterilmişti. The People in the Trees, virolog Daniel Carleton Gajdusek hayatını konu alıyor. Yazar 2015’te yayımlanan ve Türkçeye Doğan Kitap tarafından Sıla Okur çevirisiyle kazandırılan Değersiz Bir Hayat 18 aylık bir süreçte tamamlanmıştı. Roman birçok ödüle aday gösterildi ve yazara önemli konum kazandırdı.

- Reklam -

Değersiz Bir Hayat üniversiteden tanışan 4 arkadaşın hayatlarını konu alıyor. Oyunculukta kariyer yapmak isteyen Willem, sanat dünyasına dahil olmaya çalışan JB, zengin mimar Malcolm ve bu arkadaş grubunun merkezinde duran avukat Jude. Yıllar içinde dörtlünün dostlukları bağımlılık, şöhret ve kibirle değişiyor. Üç arkadaşın karşılaştıkları en büyük zorluk ise, hem bedensel hem de duygusal olarak ağır yaralı arkadaşları Jude’un yanında yer almak oluyor.

Hanya Yanagihara İmzalı “To Paradise” Romanı 3 Ayrı Yüz Yılı Konu Alıyor

Yazarın To Paradise adlı yeni romanı ise okuyucuya 3 asrı kapsayan bir Amerika deneyimi sunuyor.  Hikâyenin ilk kısmı 1893 New York’unda tanınmış bir ailenin kızlarını seçkin bir taliple nişanlanmaya ikna etme çalışmalarını anlatıyor. İkinci kısmı ise AIDS’le kuşatılmış 1993 Manhattan’ında yaşayan Hawaii’li bir adamı ve üçüncü kısmı da dünyanın salgın hastalıklarla uğraştığı, baskıcı bir yönetim altında olduğu 2093 yılında yaşayan, ünlü bir bilim insanının torununu ve kaybolan kocasını bulma çabasını anlatıyor.

Hanya Yanagihara To Paradise

Romanda derinleşen temalar ve yinelenen notlar üç bölümü başarılı bir şekilde birbirine bağlıyor. Washington Square Park’taki bir ev, hastalıklar, ağır bedellere neden olan tedaviler, refah ve sefalet, güçlü ve zayıfın yarışı, ailenin ve milliyetin tanımı, dünyada cenneti yaşayacak bir yeri bulma arzusu romanın temalarını oluşturuyor. Hislerle olan hesaplaşmalar, bu üç Amerika’yı ve karakterleri birbirlerine bağlayan şeyler oluyor.

- Reklam -

Hanya Yanagihara kitabı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Okuyucu bu ülkenin öncülleri hakkında, özellikle şu son dört yılda, sorguladıklarımızı okuyacak.”

To Paradise kitabının Türkçede yayımlanıp yayımlanmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Siz Hanya Yanagihara ile tanışma fırsatı bulmuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Literary Hub

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ahmet Mümtaz Taylan Leyla ile Mecnun exxen

Ahmet Mümtaz Taylan, Leyla ile Mecnun’un Dönüşünü Doğruladı

Avcının Son Gecesi - Dilruba Yıldız

Avcının Son Gecesi: Dilruba Yıldız’ın Yeni Polisiye Romanı Raflada