in

Harry Potter ve Ateş Kadehi Resimli Özel Baskı Türkçede: Jim Kay, Potter Kitaplarına Yeniden Hayat Veriyor

Harry Potter ve Ateş Kadehi Resimli Özel Baskı sonunda Türkçede. Uzun süredir dilimize kazandırılması beklenen eser Jim Kay’in büyülü çizimleriyle raflardaki yerini aldı.

Harry Potter ve Ateş Kadehi Resimli Özel Baskı
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter ve Ateş Kadehi Resimli Özel Baskı kitabı sonunda Türkçede olarak okurun karşısına çıktı. J.K. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter serisi, bir süredir sanatçı Jim Kay tarafından resimlenerek özel baskılarla raflara geliyordu. Resimli Özel Baskı serisinde sıra 4. kitap olan Ateş Kadehi’ne geldi.

Yurt dışında ilk olarak Harry Potter and the Goblet of Fire: Illustrated Edition adı ile 2019 yılında yayımlanan eser; sonunda Yapı Kredi Yayınları tarafından Türkçe olarak okura sunuldu.

Patrick Ness’in A Monster Calls (Canavarın Çağrısı) kitabındaki çizimleriyle 2012 yılında Kate Greenaway Madalyası kazanan İngiliz çizer Jim Kay, şu sıralar Harry Potter serisini resimlendirmesi ile tanınıyor.

- Reklam -

Harry Potter ve Ateş Kadehi Resimli Özel Baskı - Jim Kay

Potter kitaplarından aşina olduğumuz çevirmen koltuğu, yine Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu ikilisine ait.

Harry Potter ve Ateş Kadehi Resimli Özel Baskı | Arka Kapak Tanıtımı

“Jim Kay’in Harry Potter dünyasına getirdiği yorumu görmekten çok memnunum ve yeteneğini ödünç vermeye devam ettiği için onur ve minnet duyuyorum.” – J.K. ROWLING

Okul yılı boyunca üç görev yerine getirilecek ve bunlar şampiyonların farklı farklı niteliklerini sınayacak… sihirli güçlerini – cesaretlerini – sonuca varma yetilerini – ve, elbette, tehlikeyle başa çıkma yeteneklerini.

Quidditch Dünya Kupası’nda Kara Leke’nin gökyüzünde belirdiği andan itibaren tehlike Harry Potter’ın peşini bırakmaz. Harry efsanevi Üçbüyücü Turnuvası’nda Hogwarts’ı temsil etmek üzere seçilir; en maharetli büyücüleri bile zorlayacak sihir ve cesaret testleriyle sınanır – ilk görev onu acımasız Macar Boynuzkuyruk’la karşı karşıya getirir.

- Reklam -

Oysaki yarışma Harry için çok daha uğursuz bir güç sınavının başlangıcıdır.

Tom Riddle’ın atalarının yattığı mezarın bulunduğu Küçük Hangleton’ın sisleri arasında en Karanlık büyü hazırlanmaktadır…

Eşsiz sanatsal maharetiyle Kate Greenaway Madalyası’nı kazanan Jim Kay, Beauxbatons, Durmstrang ve Hogwarts’ın Üçbüyücü Turnuvası’nı kazanmak için mücade ettiği J.K. Rowling’in çok sevilen serisinin dördüncü kitabının bu müthiş resimli özel baskısında en sevilen karakterlerin – Deligöz, Viktor Krum, Rita Skeeter daha pek çoklarının – nefes kesen sahnelerini canlandırıyor.
Harry Potter ve Ateş Kadehi Resimli Özel Baskı

Harry Potter ve Ateş Kadehi Resimli Özel Baskı kitabından tadımlık bir ÖN OKUMA deneyimi için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayça Sabuncuoğlu ve Hazel Bilgen tarafından editörlüğü gerçekleştirilen eserin düzeltisi isetisi ise İncilay Yılmazyurt’a ait. Jim Kay’in tasarladığı kitabı Türkçeye uygulayan isim de İlknur Efe. Ciltli bir edisyonla yayımlanan eser toplamda 464 sayfadan oluşuyor.

Potter serisinin 5. kitabı olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nın illüstrasyonlu baskısı ise şimdilik ufukta gözükmüyor. Ancak gelen haberler Jim Kay’in projede bir hayli ilerlediği yönünde.

Peki siz Harry Potter’ın resimli özel baskılarını kütüphanenize ekliyor musunuz? Jim Kay’in çizim tarzını nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Joaquin Phoenix, Napolyon Oluyor: Ridley Scott’ın Kitbag Filmi Yolda

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for T.S.Zeynep T.S.Zeynep dedi ki:

    Türkçe’sini beklemekten o kadar yoruldum ki. En sonunda dayanamayıp Almanca olarak aldım.
    Açıkçası artık Türkçe resimli özel baskılarını kütüphaneme eklemeyi düşünmüyorum. Çünkü süreç çok uzadı, sıkıldım ve yoruldum.

  2. Avatar for Sevki_Can Sevki_Can dedi ki:

    Her ne kadar seriyi tamamlayamayacakları korkusu sarsa da beni, yine de aldım. Ama kuşe kağıt baskı olan İngiltere baskısını set olarak tamamlayıp kitaplığıma koyma hedefim var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Halaskâr - Ş. Yüksel Yılmaz | Yazarının Kaleminden

Halaskâr – Ş. Yüksel Yılmaz | Yazarının Kaleminden

PlayStation 5 Türkiye Fiyatı ve Çıkış Tarihi

PlayStation 5 Türkiye Fiyatı ve Çıkış Tarihi