in

Hasan Ali Toptaş’tan Yepyeni Öyküler: “Gecenin Gecesi” Raflarda

Hasan Ali Toptaş’tan uzun bir aradan sonra yeni bir öykü kitabı geldi. “Gecenin Gecesi” Everest Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini aldı!

Gecenin Gecesi Hasan Ali Toptas
- Reklam -
- Reklam -

1987’de ilk öykü kitabı “Bir Gülüşün Kimliği” ve 1990’da ikinci öykü kitabı “Yoklar Fısıltısı” ile edebiyat dünyasına giriş yapan, “Gölgesizler” ve “Kuşlar Gider Yasına” kitapları ile de geniş bir okuyucu kitlesine ulaşan Hasan Ali Toptaş’ın son öykü kitabı “Gecenin Gecesi” raflardaki yerini aldı.

Beş hikayeden oluşan ve Toptaş’ın büyülü ve ironik anlatım tarzı ile dikkatleri üzerine çeken kitapta daha önce yazarın “Gölgesizler” romanını sinemaya uyarlayan Ümit Ünal’ın desenleri de bulunmakta.

Bir yandan Toptaş öykücülüğüne dair önemli veriler sunan, diğer yandan yazarın bundan sonraki yapıtlarına da ışık tutacak nitelikteki kitabın tanıtım yazısı ise şöyle:

- Reklam -

gecenin gecesi oyku
Hasan Ali Toptaş’tan yeni öyküler. Her biri “HAT edebiyatı”nı kazan, kazdığı yere yeni sorular bırakan, bıraktığı soruları derinleştiren, derinleştirdikçe daha da karışan, karıştığı ölçüde de billurlaşan öyküler. Kısık sesli, meraklı, ruhu kolaçan eden, arayan metinler.

Gecenin Gecesi öykünün geldiği yeri yeniden konuşan bir kitap. “Onun atı daha gurbete çıkmadan ürkütülmüştür,” denilmişti Toptaş için. Bu kitapta da gurbete çıkanlar var. Gurbeti külfet, külfeti azap belleyenler var. Ve herkes eve dönüyor sonunda.

- Reklam -

Eve: Edebiyata.

“Şimdi sen, öyleyse bütün bunları neden yazdın, diyeceksin belki. Doğrusu, neden yazdığımı ben de bilmiyorum. Demek, yorganı omuzlarıma doğru çekip, bu yatak beni öldürecek dedikten sonra yazının içinde uyuyakalmışım.”
Gecenin Gecesi‘ni kitapçılardan ve sanal mağazalardan temin edebilirsiniz. Keyifli okumalar!

Ferdi Güçtekin

31 yaşındayım. Bankacıyım, Nişantaşı Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Mezunuyum. Evliyim ve yakında "Babalık" unvanım da gelmek üzere. Çocukluğumdan beri edebiyat, sinema ve oyun üçgeninde yaşayan bir adamım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Southern Reach Üçlemesi inceleme

Southern Reach Üçlemesi: Bilinmezlik Denklemindeki X Neye Karşılık Gelir?

anarsik fuat sevimay ust

Fuat Sevimay’ın “AnarŞık” Romanı Tekrar Bizlerle