in

Sovyetler’in Jules Verne’i Aleksandr Belyaev’den “Hava Adamı Ariel”

Sovyetler’in Jules Verne’i olarak anılan, Su Adamı’nın yazarı Aleksandr Belyaev’den “Hava Adamı Ariel” romanı Türkçede.

Hava Adamı Ariel - Aleksandr Belyaev
- Reklam -
- Reklam -

Aleksandr Belyaev imzalı Hava Adamı Ariel kitabı raflardaki yerini alıyor. Eser, dilimize İthaki Yayınları etiketiyle kazandırılıyor.

Sovyet döneminin önemli bilimkurgu yazarları arasında yer alan Aleksandr Romanovic Belyaev’in bir kitabı daha Türkçe raflarındaki yerini alıyor. İthaki’nin Bilimkurgu Klasikleri serisinin bir parçası olarak okurla buluşturulan eser, ilk defa 1941 yılında yayımlanmıştı. Bununla birlikte kitap, yazarın yayımlanan son romanı olma özelliğini de taşıyor.

Belyaev ismini Türkçede daha önce yine aynı seriden çıkan Su Adamı kitabı ile okuma fırsatı bulmuştuk. Yazarın aynı zamanda Profesör Dowell’in Başı ve Ket Yıldızı adlı eserleri de Doruk Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılmıştı.

- Reklam -

Hava Adamı Ariel romanı, bebek yaşta ailesinden ve vatanından alınarak Hindistan’da okültist bir okula kapatılan Ariel’in maceralarını konu alıyor.

Hava Adamı Ariel – Aleksandr Belyaev | Arka Kapak Tanıtımı

Hava Adamı Ariel - Aleksandr Belyaev

“Döneminin en önemli, kült bilimkurgu yazarlarından biri.” –John Scalzi

“Wells ve Verne’in tarzının Rusçadaki karşılığı Belyaev’dir.” –Adam Roberts

“Tanrılar Da Bazen Sıradan İnsanlara İmrenebilir.”

Aleksandr Belyaev, Sovyet döneminin en saygı duyulan bilimkurgu yazarlarından. Sovyetler’in Jules Verne’i olarak da anılan Belyaev, yayımlanan son romanı Hava Adamı Ariel’de okuru bu kez gökyüzüne çıkarıp insanüstü güçlere sahip kahramanlarına bir yenisini ekliyor.

Bebek yaşta ailesinden ve vatanından koparılıp Hindistan’da okültist bir okula kapatılan Ariel, burada insanları kandırmak üzere girişilen mucizevi bir deneyin kurbanı olur. Ariel yeni güçleriyle hem dünyanın adaletsiz yapısını hem de gerçekte kim olduğunu öğreneceği bir serüvene atılır.

- Reklam -

Yuvasına varmak için dünyanın öbür ucuna gitmek zorunda kaldığı bu yolculuğunda, kimsenin yaklaşmak istemediği paryalarla, zalim ve kudretli rajalarla, her yerde kâr kovalayan Amerikalı milyonerlerle karşılaşan Ariel aşk ve arkadaşlıkla da tanışacaktır.

Çıkar uğruna hem insanları hem de inançları sömüren bir dünyada saflığın ne kadar hayatta kalabileceğini sorgulayan roman, acımasız dünya düzenine hüzünlü bir şekilde yaklaşıyor.

Hava Adamı Ariel, güneşe yakın uçmaktan korkmayanların romanı.

Lütfiye Pehlivan tarafından dilimize kazandırılan eser toplamda 240 sayfadan oluşuyor. Mart 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alan romanın editörlüğünü Yankı Enki, redaksiyonunu Ömer Ezer, yayıma hazırlığını Mustafa Güdük, kapak tasarımını ise Hamdi Akçay üstleniyor.

Roman, İthaki Yayınları Bilimkurgu Klasikleri dizisinin 63. kitabı olarak karşımıza çıkıyor. Serideki diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Aleksandr Belyaev kitapları ve Hava Adamı Ariel romanı hakkındaki görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Üst Kapak Arka Plan Görseli: Olga Tereshenko

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Alınacak kitsplar listesine bir tane daha eklendi

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Yeni Resident Evil Filminin Adı Belli Oldu

Hadrianus'un Anıları - Alıntılar - Marguerite Yourcenar

Marguerite Yourcenar’ın Hadrianus’un Anıları Kitabından Düşlere, Yaşama ve Ölüme Dair Alıntılar