in

Hayalet Müzik 2 – Eskilerin Şöleni: Müzik ve Korkunun Antik Hali

Hayalet Müzik 2: Eskilerin Şöleni raflardaki yerini aldı. Müzik ile korku edebiyatını buluşturan antoloji serisinin ikinci cildi Artemis Yayınları etiketiyle çıktı.

Hayalet Müzik 2 - Eskilerin Şöleni
- Reklam -
- Reklam -

Müzik ve korku edebiyatını bir araya getiren antoloji serisinin ikincisi Hayalet Müzik 2: Eskilerin Şöleni, Artemis Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Özlem Ertan‘ın derlediği ve Mehmet Güreli, Daryo D. Beskinazi, Zeynep Çolakoğlu, Yurdagül Şahin, Murat S. Dural, Nurgül Çelebi, Selim Çiprut, Nezihe Altuğ ile Hakan Balcı‘nın da öyküleri ile destek verdiği Eskilerin Şöleni, müzik temalı tarihi korku öykülerinden oluşuyor.

Kitabın hem derleyicisi hem de yazarlarından biri olan Özlem Ertan, Hayalet Müzik 2 – Eskilerin Şöleni için kaleme aldığı sunuş yazısında şunları söylüyor:

- Reklam -

“Kitabın adını görünce korku edebiyatının büyük ustası, ‘kozmik dehşet’in babası H.P. Lovecraft’ın kadim uzaylı yaratıkları ‘Yüce Eskiler’ gelmesin aklınıza. Zira ‘Hayalet Müzik’ antoloji serisinin ikincisi için seçtiğim ‘Eskilerin Şöleni’ ismindeki ‘Eskiler’in Lovecraft’ın uzaylı tanrılarıyla alakası yok. Eskiler derken düz anlamıyla eskilerden bahsediyorum. Geçmiş zamanların, yüzlerce hatta binlerce yıl öncesinin insanlarından…

2019’un Kasım ayında Artemis Yayınları’ndan çıkan, korku ile fantazya edebiyatının Türkiye’deki önemli isimlerini yazar kadrosunda barındıran, sunuş yazısını yazar, şair, üstadımız Altay Öktem’in kaleme aldığı ‘Hayalet Müzik’ antolojisinde müzik temalı karanlık öyküler anlatmıştık sizlere. Elinizde tuttuğunuz Eskilerin Şöleni’nde ise konsepti biraz daha daraltıp tarihî kurguyu müzikle ve insanın içindeki karanlıkla birleştirdik. Böylece geçmişin sisli, loş koridorlarında geçen ve müzik eşliğinde ilerleyen gerilimli, tekinsiz öyküler çıktı ortaya.”

Hayalet Müzik 2 – Eskilerin Şöleni | Arka Kapak Yazısı

Hayalet Müzik 2 - Eskilerin Şöleni

“Lidya Kralı Gyges’i düşünürken Albinoni dinleyen tarihçi; Frigya’da Ana Tanrıça Kybele için müzikli ve kanlı ayinler düzenleyen rahipler; Hattuşa’yı saran laneti nasıl ortadan kaldıracağına kafa yorarken ritüel rahibelerinin ilahileriyle kendinden geçen Hitit Kralı Murşili; Yunan mitolojisindeki Sirenleri, Türklerin Tanrıçası Umay’ı ve geçmişin nice efsanesini peşinde sürükleyen müzisyen; İthaka’daki kurban töreninin anılarını hep içinde taşıyan anne; evinin penceresinden Foça’daki Siren Kayalıkları’nı seyreden kadın; Antik Çağ saraylarında şarkılar eşliğinde efsaneler anlatan ozan; Sefarad Yahudilerinin sürgünü ve Osmanlı zamanında geçen hikâyeler bulacaksınız Hayalet Müzik 2: Eskilerin Şöleni’nde.

- Reklam -

Her insanın karanlık bir tarafı bulunur. Kiminde yoğundur bu karanlık, kiminde ise belli belirsiz… İşte bu kitap, insanın içindeki karanlığa ayna tutarken müziğin ritmini de kulak arkası etmeyen öykülerden oluşuyor. Zira korku ve karanlık da tıpkı müzik gibi insanlık tarihiyle yaşıt.”

Artemis Yayınları’ndan çıkan, korku ile fantazya edebiyatının Türkiye’deki önemli isimlerini yazar kadrosunda barındıran Hayalet Müzik antolojisinde müzik temalı karanlık öyküler yer alıyordu. Aynı serinin ikinci derlemesi olan Hayalet Müzik 2: Eskilerin Şöleni ise tarihi kurguyu müzikle ve insanın içindeki karanlıkla birleştiriyor. Her biri kendi alanında önemli eserlere imza atan on yazardan on farklı karanlık, ürpertici ve melodik hikâyeyi okurken tekinsiz bir yolculuğa çıkacaksınız.

Hayalet Müzik 2 – Eskilerin Şöleni, Antik Çağ hikâyeleriyle sınırlı kalmıyor. Tarihin görece daha geç devirlerinde geçen öyküler de derlemedeki yerini alıyor: Sefarad Yahudilerinin din değiştirmeye ya da İspanya’yı terk etmeye zorlandığı karanlık günlerin sesleri ve ritimleri, 1840’lı yılların İstanbul’unda keman sesleri eşliğinde işlenen cinayetler, eski zamanlarda Anadolu taşrasında ortaya çıkan bir lanetin peşine düşen ve aynalara bakmaktan korkan psikiyatr…

Kapak tasarımı Asmin Gündoğdu’nun üstlendiği Eskilerin Şöleni, toplam 256 sayfadan oluşuyor.

Serinin ilk kitabını okumuş muydunuz? Yeni kitabın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Walter Simonson Star Wars Marvel DC

Marvel, DC ve Star Wars Çizeri, Çizgi Roman Sanatının 3 Altın Kuralını Paylaştı

Sony Filmleri Netflix Anlaşması

Sony Filmlerinin Vizyon Sonrası Rotası Netflix Olacak