in

Okuru Anton Çehov’un Zihnine Davet Eden “Hayata ve Edebiyata Dair Notlar” İlk Defa Türkçede

Anton Çehov kişisel notları ve yazmayı planladığı metinlerin taslakları ile ilk defa Türkçede. “Hayata ve Edebiyata Dair Notlar” kitabı raflardaki yerini alıyor.

Hayata ve Edebiyata Dair Notlar - Anton Çehov
- Reklam -
- Reklam -

Anton Çehov imzalı Hayata ve Edebiyata Dair Notlar kitabı Türkçede. Kitap dilimize Epona Yayınları etiketiyle kazandırılıyor.

Tam adı Anton Pavloviç Çehov olan Rus oyun ve kısa öykü yazarı, 1860 ve 1904 yılları arasında ortaya koyduğu sayısız eserle edebiyat tarihine geçti. Aynı zamanda bir tıp doktoru da olan Çehov, özellikle Üç Kızkardeş, Vişne Bahçesi ve Vanya Dayı oyunları ile tanınıyor. Yazar aynı zamanda modern öykünün temellerini atan önemli metinlere de imza atmış bir isim. 1888’de Puşkin Ödülü’ne layık görülen Çehov, ülkemizde de çokça okunmayı sürdürüyor.

Yazarın kişisel notlarından oluşan Hayata ve Edebiyata Dair Notlar kitabı, ilk defa Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Çehov’un gelecekte yazmayı tasarladığı metinlere dair de önemli veriler ve yazarın günlüğünden bazı kısımlar da barındırıyor.

- Reklam -

Hayata ve Edebiyata Dair Notlar – Anton Çehov | Arka Kapak Tanıtımı

Hayata ve Edebiyata Dair Notlar - Anton Çehov

Anton Çehov’un Türkçede hiç yayınlanmamış olan bu eseri artık siz değerli okurlarımızla!

Dünyanın en çok okunan yazarlarından ve eserleriyle kendinden sonraki birçok yazarı önemli ölçüde etkileyen Anton Çehov’un Hayata ve Edebiyata Dair Notlar isimli bu eserinde, bir yazarın yaşamak ve düşünmek arasında nasıl bir yolculuğa çıktığını göreceksiniz. Hikâyeleri, piyesleri ve romanlarıyla dünya yazınına önemli izler bırakan Çehov, bir eseri yazmaya başlamadan önce, çoğu yazar gibi belirli notlar tutuyor ve ardından bu notlarını eserinde kullandıktan sonra onları karalıyordu. Elinizdeki eser, Çehov’un yazmayı planladığı eserleri için tuttuğu fakat vefatı sebebiyle kullanamadığı notları içeriyor. Bu notlarla, Çehov’un meşhur eserlerinin arka planlarına dair birçok sırlı meseleyi çözümleyebileceksiniz. Ayrıca 1896 – 1903 yılları arasında tuttuğu kısa günlüğünü de bu kitabın tamamlayıcı bir parçası olarak sunmaktayız. Bu günlükte de Tolstoy’dan Ayvazovski’ye kadar birçok önemli şahsiyet ile karşılaşacaksınız.

- Reklam -

Anton Çehov’un zihnine girmeye hazır mısınız?

Toplamda 94 sayfadan oluşan Hayata ve Edebiyata Dair Notlar’ın tercümesini Aybüke Sude Anbarlı üstleniyor. Kitap geçen haftalarda raflardaki yerini almaya başladı.

Anton Çehov eserleri ve yazarın Türkçede ilk defa gün yüzüne çıkan bu kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

erşan kuneri dizisi netflix cem yılmaz

Cem Yılmaz’ın Erşan Kuneri Dizisi, Her Bölümü ile Sinema Filmi Tadında Olmayı Hedefliyor

Pokémon Legends: Arceus

Pokémon’un Yeni Rol Yapma Oyunu “Legends: Arceus”tan Oynanış Videosu Yayınlandı