in

Raven Leilani İmzalı Ödüllü Roman “Haz” Türkçe Raflarındaki Yerini Aldı

Raven Leilani’nin ilk kitabı “Haz”, Türkçede. İthaki Yayınları etiketiyle çıkan eser, kapitalizmin, ırkçılığın ve cinsiyetçiliğin cenderesine sıkışmış genç bir kadını merkezine alıyor.

Haz - Raven Leilani
- Reklam -
- Reklam -

Haz, Türkçe raflarındaki yerini aldı. Raven Leilani imzalı ödüllü roman, çalkantılı bir çağda hayatını anlamlandırmaya çalışan genç bir kadının portresi niteliğini taşıyor.

1990 doğumlu Amerikalı yazar Raven Leilani, New York’a taşınmadan önce Bronx’ta yaşadı. Yedinci Gün Adventist Kilisesi’nde okurken orayı terk etti ve sanat lisesine başladı. Başlarda bir ressam olmayı düşünen Leilani, 2012 yılında NY, Poughkeepsie’de bulunan Marist College’dan mezun oldu ve burada İngilizce ve psikoloji okudu.

Bu süreçte farklı birçok işte çalışan yazar, 2017 yılında Zadie Smith’in yanında yazarlar Katie Kitamura ve Jonathan Safran Foer ile çalıştığı New York Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine başladı. 2020 yılında ise ilk romanı Haz’ı yayımladı.

- Reklam -

Çıktığı gibi büyük bir ilgi gören kitap, orijinal yayınevi Farrar, Straus and Giroux tarafından “Hayal Etmeye Cesaret Et” kampanyalarının bir parçası oldu. Aynı zamanda Marie Claire’in kitap kulübünün bir parçası olmayı başaran eser; Elle, The HuffPost, BuzzFeed News, The New York Times gibi yayın organları tarafından övgüyle karşılandı. Dylan Thomas, Kirkus ve National Book Critics Circle dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

Orijinal adı Luster olan ve dilimize İthaki Yayınları’nın Modern kitaplığı kapsamında çevrilen Haz’ın tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Haz – Raven Leilani | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Haz - Raven Leilani

Dylan Thomas Ödülü Kazananı
Kirkus Ödülü Kazananı
National Book Critics Circle En İyi Çıkış Kitabı Ödülü Kazananı

İlk kitabı Haz’ı yayımladığında siyah kadın edebiyatına bomba gibi düşen Leilani, ressamlığının da etkisiyle düzyazısını farklı tonlar ve ıstırap dolu fırça darbelerini çağrıştıran renklerle dolduruyor. Dilinin ihtişamı, cümlelerinin sürprizleri ve keşfedilmemiş yönleriyle insanı sarmalıyor. Haz, kapitalizmin, ırkçılığın ve cinsiyetçiliğin cenderesine sıkışmış, istikrar ve şefkat isteyen zorluk içindeki genç bir kadını merkezine alıyor.

Edie yirmili yaşlarında hayatta tökezlemeye başlıyor. Vasat bir apartman dairesinde yaşıyor, işine gidip geliyor, doğru kişiyi bir türlü bulamıyor. Aynı zamanda, içinde kaynayan sanata ara sıra da olsa can veriyor. Kurallar çerçevesinde açık bir evlilik yaşayan Eric ve Rebecca ile tanışıyor. İşsiz kaldığında Eric’in evine davet ediliyor. Rebecca için tereddütlü bir müttefik ve evlatlık kızına fiili bir rol model hâline geliyor.

- Reklam -

Jilet gibi keskin, kurnazca komik ve fazlasıyla sürükleyici olan Haz, çalkantılı bir çağda hayatını –açlığını, öfkesini– anlamlandırmaya çalışan genç bir kadının portresi.

Haz Hakkında Ne Dediler?

“Eğlenceli ve ölümcül.” – Zadie Smith

“Leilani’nin ilk romanı yaz gibi: Buzun çatırdayarak erimesi gibi mahmur damlalara dönüşen cümleler; tepeden aşağı çılgınca ileri atılan bir bisiklet gibi bir hikâye.” The New York Times Book Review

Çevirmenliğini Aslıhan Kuzucan’ın üstlendiği kitap 208 sayfadan oluşuyor. Haz, Haziran 2022 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Sizler kitabın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jurassic World: Dominion inceleme

Jurassic World: Dominion İncelemesi – Başarısız Bir Nostalji Sömürüsü

The Last of Us Part 1 Remake PC PS5

Oyunseverlerin Gözdesi The Last of Us: Part 1, Remake Versiyonuyla PC ve PS5 Platformlarına Geliyor