in

Her Kabilenin Bir Endişesi: Emirhan Burak Aydın’dan Öfkenin ve Denetimli Saykoluğun Öyküleri

Emirhan Burak Aydın ikinci kitabıyla raflarda. Her Kabilenin Bir Endişesi, öfkenin ve denetimli saykoluğun öykülerini bir araya getiriyor.

Her Kabilenin Bir Endişesi - Emirhan Burak Aydın
- Reklam -
- Reklam -

Emirhan Burak Aydın iki yıllık aranın ardından yeni kitabı ile okurla buluşuyor. Her Kabilenin Bir Endişesi başlığını taşıyan öykü derlemesi Everest Yayınları etiketiyle raflarda.

Öykülerini Notos, Öykülem, Trendeki Yabancı, Sözcükler, Öykü Gazetesi, Sarnıç Öykü, Lacivert, Peyniraltı Edebiyatı, Marşandiz Fanzin ve altZine gibi dergi ve fanzinlerde okuma fırsatı bulduğumuz Emirhan Burak Aydın; Kocaeli Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu.

2017’de Ferit Edgü’nün Çığlık kitabındaki taslaklardan yola çıkarak hazırlanan dokuz yazarlı Parçalar seçkisine katılan yazar, ilk kitabı Gözlemci Olarak Buradayız’ı 2018’de Dedalus Kitap’tan yayımladı.

- Reklam -

İstanbul’da yaşayan Aydın, çevirmenlik ve editörlük yapıyor.

İçerisinde toplamda 10 öykü barındıran Her Kabilenin Bir Endişesi’nde yer alan metinlerin başlıkları şu şekilde: Sayko Kola, Majezik, Seyirci Japon, Köpeğimle Karşılaştığınızda, Evlerden Taşınıyorlar, Geçmişten Günümüze Milletlerin Uzuvları, Aristokratlar!, Merkezkaç Yüreğinde, En Keskin Olmayan Nişancı ve Doy.

- Reklam -

Her Kabilenin Bir Endişesi – Emirhan Burak Aydın | Arka Kapak Tanıtımı

Her Kabilenin Bir Endişesi - Emirhan Burak Aydın
Emirhan Burak Aydın, Her Kabilenin Bir Endişesi’nde rutinin farkında olup bu rutinden bile isteye sıyrılmayan, bazen de tekdüzelik ve klişelerle tortop hale gelerek biriciğini seven, kuşatan kimselerle tanıştırıyor bizi. Absürdün, kara mizahın, trajikomiğin ve göndermelerin işgal ettiği öyküler bir olumlamanın, bir “kafa içi”nin bayrağını dikiyor kent köşe bucaklarına. Her Kabilenin Bir Endişesi, öfkenin ve denetimli saykoluğun, kendi vücutlarına sığamamış arkadaşların karşılaşma geçidi.

Kan bağının ne kadar mühim olduğunu bazı hadiseler yaşandıktan sonra idrak ediyoruz. Kendi başınıza kazandığınızı ya da hakkıyla mağlup edildiğinizi düşündüğünüz kavgaların neticesinin damarlarınızda akan sıvıya ne kadar bağlı olduğunu kavramak, kişiyi çocukluktan yetişkinliğe taşıyan köprülerden biri sanırım.

Editörlüğünü Murat Çelik’in üstlendiği öykü kitabının kapak tasarımı Emir Tali’ye ait. Toplamda 112 sayfadan oluşan Her Kabilenin Bir Endişesi, Eylül 2020 itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Emirhan Burak Aydın ve eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Gözlemci Olarak Buradayız: Sonunda Işık Olmayan Tünelde Kahvaltı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çorum Dedektiflik Bürosu

Çorum’da İlk Dedektiflik Bürosu Kuruldu: En Çok Başvuru Erkeklerden Geliyor

Ratched 1. Sezon incelemesi

Ratched 1. Sezon İncelemesi: Guguk Kuşu Evreninde Psikoloji, Manipülasyon ve Gerilim