in

Her Kötü Geceden Sonra: Baran Güzel İlk Öykü Kitabı ile Raflarda

Yazar ve editör Baran Güzel’in ilk öykü kitabı Her Kötü Geceden Sonra raflardaki yerini alıyor. Eser, Everest Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Her Kötü Geceden Sonra - Baran Güzel
- Reklam -
- Reklam -

Baran Güzel ilk öykü kitabıyla okurun karşısına çıkıyor. “Her Kötü Geceden SonraEverest Yayınları etiketiyle raflara geliyor. Kitap toplamda 9 öyküden oluşuyor.

Öykülerini Notos, Kafkaokur, Sözcükler, Öykülem ve Öykü Gazetesi gibi dergilerde okuma fırsatı bulduğumuz Güzel, aynı zamanda editör kimliği ile de tanınıyor. Baran Güzel’i, 2017 yılında Ferit Edgü’nün Parçalar’ını 9 yazarla tamamlayan öykü kitabını yayıma hazırlayan isim olarak da hatırlıyoruz.

1994’te Adana’da dünyaya gelen Baran Güzel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu.

- Reklam -
- Reklam -

Her Kötü Geceden Sonra – Baran Güzel | Arka Kapak Yazısı

Her Kötü Geceden Sonra - Baran Güzel
“Bomba ülkenin kalbinde patladı.” Uzaklarda bir yerde kimileri sağır oldu, kimileri kör kaldı. Her Kötü Geceden Sonra bazı klişelerin boynunu vurarak başlıyor. Baran Güzel’in tercihi en zayıf halkaları ayıklamak değil, onlara bahaneler sunmak da değil. Güzelce yalanlar, bir kurgu, bir montaj. Güncelin partikülleri saçıldıkları boşlukta, meydanda gözle görülebiliyor: tatminsiz tipler, sıkıntı ağaçları, yas planyası, devrimciler, akran baskısı, ekranlar ve tweet’ler, tweet’ler… Her Kötü Geceden Sonra tüm bu olan biteni baba ağrısı karşılıyor. İnsan eti bir duvara çarparken oğulluğun nabız kaydı tutuluyor. Bu gece 1-1 bitebilir!

Dünya kocaman bir hayvan leşi. Biz insanlar onu kemiriyoruz. Binlerce yıl önceden kalma surlar, orada tarım yapıldığına delil ilkel oraklar, kral mezarları, taştan tekerlekler ve bronz heykeller. Hepsi yok olsun, umurumda değil. Her şeyi yıkıp üzerine binalar yapalım. Tarihi yok edelim. İnsan denen canlı yok oluşuna bir çözüm bulup varlığını sürdürebilirse, binlerce yıl sonra yaşayacaklar da bizden kalanları yok etsin. Bilgiyi aktarmayı hiç öğrenmemeliydik. Belki o zaman medeniyet denen orospu bu kadar ileri gitmezdi. Ateşi bulan adam kimseye haber veremeden korkudan geberip gitmeliydi. Haddimizi aştık.
Editörlüğünü Murat Çelik’in üstlendiği eserin kapak tasarımı Emir Tali’ye ait. 110 sayfadan oluşan kitap Ekim 2020 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Baran Güzel’in ilk kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Parçalar: Obsesif Ruhlara Merhem Olan Bir Öykü Derlemesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gal Gadot - Cleopatra

Gal Gadot, Cleopatra Karakterini Canlandırmaya Hazırlanıyor

Amin Maalouf Yeni Romanı Nos frères inattendus

Amin Maalouf Yeni Romanı Nos frères inattendus ile Geliyor