in

Booker Finalisti Deborah Levy’nin Geçmişin Hayaletlerini Peşine Takan Romanı “Her Şeyi Gören Adam” Türkçede

Deborah Levy’nin 2019 Booker Ödülü’nde uzun listeye kalan eserler arasında yer alan romanı “Her Şeyi Gören Adam” Türkçe raflarında.

Her Şeyi Gören Adam - Deborah Levy
- Reklam -
- Reklam -

Deborah Levy imzalı Her Şeyi Gören Adam kitabı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Kitap, Everest Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Daha önce Sıcak Süt (Hot Milk), Bilmek İstemediğim Şeyler (Things I Don’t Want to Know), Siyah Votka (Black Vodka: Ten Stories) ve Eve Yüzerken (Swimming Home) kitaplarıyla Türkçe raflarında yer bulan Deborah Levy; bir başka eseriyle daha dilimize kazandırıldı.

1959 yılında Güney Afrika’da dünyaya gelen İngiliz yazar Deborah Levy; yazın dünyasında ses getirmiş birçok eseriyle tanınıyor. Kaleme aldığı oyunlar Royal Shakespeare Company tarafından sahnelenen Levy; romanları ile de üç dört Booker Ödülü’nde final listelerine kalma başarısını gösterdi.

- Reklam -

Orijinal adı The Man Who Saw Everything olan Her Şeyi Gören Adam kitabı, kendi dilinde ilk defa 2019’da yayımlandı. Aynı yıl Booker Ödülü’nde uzun listeye kaldı; Orwell Ödülü, Goldsmiths Ödülü gibi prestijli ödüllerde aday gösterildi.

Yazarın Türkçede yayımlanan son eseri, geçmişin hayaletleri ile mücadele eden Saul Adler’in hikâyesini konu alıyor.

Her Şeyi Gören Adam – Deborah Levy | Arka Kapak Tanıtımı

Her Şeyi Gören Adam - Deborah Levy

- Reklam -

1988 yılında Abbey Yolu’nda Saul Adler’e bir otomobil çarpar. Adler düştüğü yerden kalkar, kız arkadaşı Jennifer Moreau’nun çektiği fotoğraf için poz verir. Adler zamana atılmış bir çentik olan bu fotoğrafı Doğu Almanya Cumhuriyeti’ne götürür. Ama geçmişin hayaletleri peşinde, henüz var olmayan bir geleceğin hem içinde hem dışında olduğu Doğu Almanya’da başı zamanla derttedir.

2019 Booker Ödülü adayı Her Şeyi Gören Adam, gördüklerimiz ve/veya göremediklerimiz, dikkatsizlik ve başkalarına verdiğimiz zararlar, tarihin ağırlığı ve onu görmezden gelmek için yaptığımız yıkıcı girişimler hakkında iddialı, eğlenceli ve heyecan verici bir roman.

“Bir felsefe ve sanat eseri…
Booker finalisti Deborah Levy’nin yazdığı her roman giderek mükemmele yaklaşıyor.” – New York Journal of Books

Toplamda 224 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini, yazarın diğer kitabı Sıcak Süt’te olduğu gibi Eda İşler üstleniyor. Kitabın editörlüğü Burcu Yılmaz, grafikleri ise Kardelen Akçam imzalarını taşıyor.

Deborah Levy eserleri ve yazarın Türkçedeki son kitabı Her Şeyi Gören Adam hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Andropoz fragmanı netflix türkiye

Engin Günaydın’ın Başrolünde Yer Aldığı Netflix Dizisi “Andropoz”dan Fragman

emilia clarke Daenerys Targaryen game of thrones

İddia: Emilia Clarke, Daenerys Rolüyle Game of Thrones Evrenine Geri Dönebilir