in

Hercule Poirot Maceralarında Yeni Soluk: Üç Çeyreğin Gizemi

Hercule Poirot maceraları Sophie Hannah’ın elinde yeni bir boyuta taşınıyor. Üç Çeyreğin Gizemi ile Dedektif Poirot serüvenleri sürüyor.

Hercule Poirot - Sophie Hannah - Üç Çeyreğin Gizemi
- Reklam -
- Reklam -

Agatha Christie tarafından yaratılan ve polisiye edebiyatının unutulmayan dedektifleri arasına giren Hercule Poirot, maceralarına kimi zaman farklı yazarlarla da devam ediyor. Sophie Hannah ise o isimlerden birisi. Yazarın “Üç Çeyreğin Gizemi” adlı Hercule Poirot macerası Altın Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Asıl adı Agatha Mary Clarissa Miller Christie Mallowan olan İngiliz polisiye yazarı, çoğunlukla Hercule Poirot karakteriyle tanınıyor. Yazar, 80 dedektif romanı ve West End tiyatrolarında sahnelenen oyunları ile adını edebiyat tarihine yazdırmayı başardı.

Şimdilerde tıpkı Sir Arthur Conan’dan başka kalemlerce yazılmış olan Sherlock Holmes maceraları okuduğumuz gibi, Hercule Poirot için de çeşitli yazarlar söz konusu.

- Reklam -

1971 doğumlu İngiliz yazar Sophie Hannah ise çoğunlukla psikolojik gerilim türünde kaleme aldığı romanlarla tanınıyor. Yazarın aynı zamanda Monogram Cinayetleri ve Kapalı Tabut gibi başka Poirot maceraları da bulunuyor. Hannah’ın bu kitapları New Hercule Poirot Mysteries adlı serinin içerisinde yer alıyor.

Hercule Poirot Macerası – Üç Çeyreğin Gizemi – Sophie Hannah | Arka Kapak

Öğlen yemeğinden evine dönen Poirot kapısının önünde öfkeli bir kadının kendisini beklediğini görür. Kadın, Poirot’nun ona neden Barnabas Pandy’yi öldürmekle suçlayan bir mektup gönderdiğini sorar. Poirot şaşkınlık içindedir, Barnabas Pandy ismini daha önce hiç duymamıştır. Şaşkınlık içinde içeri girdiğinde ise kendisini bekleyen bir ziyaretçisi daha olduğunu öğrenir, ziyaretçisi de aynı şekilde, o sabah Poirot’dan kendisini Barnabas Pandy’yi öldürmekle suçlayan bir mektup aldığını iddia eden bir adamdır.

Poirot kendi adıyla daha başka kaç mektup gönderilmiş olabileceğini merak etmektedir. Bunları kim göndermektedir ve neden? Daha da önemlisi, Barnabas Pandy kimdir, ölmüş müdür, yoksa öldürülmüş müdür? Poirot daha fazla yaşamı tehlikeye atmadan yanıtları bulabilecek midir?

- Reklam -

“Sophie Hannah’nın şimdiye dek yazdığı en iyi Poirot romanı.”
Toplamda 400 sayfadan oluşan macerayı Çiğdem Öztekin Türkçeye kazandırıyor.

Hercule Poirot - Sophie Hannah - Üç Çeyreğin Gizemi

New Hercule Poirot Mysteries için şimdilik toplamda 4 kitap görünüyor. Dördüncü macera The Killings at Kingfisher Hill ise henüz yurt dışında satışa çıkmadı.

Peki siz bu yeni nesil Poirot ile tanışmış mıydınız? Yazara ve seriye dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Agatha Christie Hakkında Gizem Romanları Tadında 13 Gerçek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

back to the future geleceğe dönüş

Back to the Future Filmindeki Marty McFly Gizemi Çözüldü

Mimarisi ile Ölüme Bile Estetik Katan 10 İkonik Mezarlık

Mimarisi ile Ölüme Bile Estetik Katan 10 İkonik Mezarlık