in

Anıl Mert Özsoy’dan Türkiye’nin Yakın Geçmişine Odaklanan Öyküler: Herkes Her Şeyin Farkında

Anıl Mert Özsoy ilk öykü kitabı Herkes Her Şeyin Farkında ile okurun karşısına çıkıyor. Kitap Everest Yayınları imzasını taşıyor.

Herkes Her Şeyin Farkında - Anıl Mert Özsoy
- Reklam -
- Reklam -

Anıl Mert Özsoy yeni öykü kitabı Herkes Her Şeyin Farkında ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

1992 yılında Fethiye’de dünyaya gelen Anıl Mert Özsoy’un öyküleri ve kritik yazıları çeşitli platformlarda yayımlandı. Bodrum Kat adlı dergiyi Özgür Akkaya ile beraber yayıma hazırladı. İlk kitabı Korku Yokuş Aşağıydı Temmuz 2017’de Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı. Roman türündeki bu eseri 2019’da Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan Yeniden Deniz Olmak takip etti. Özsoy şu sıralar Gazete Duvar’da çalışıyor ve Duvar Kitap’ın yazı işleri müdürlüğün yapıyor.

Yazarın öykü türündeki son eseri Herkes Her Şeyin Farkında ise Everest çatısı altında raflara geliyor. Özsoy, metinlerinde okuru sıkı bir yüzleşmeye davet ediyor.

- Reklam -

Herkes Her Şeyin Farkında – Anıl Mert Özsoy | Arka Kapak Tanıtımı

Herkes Her Şeyin Farkında - Anıl Mert Özsoy

Herkes Her Şeyin Farkında, Türkiye’nin yakın geçmişine, pek çok insanın hayatını sarsan toplumsal olaylara, insanların yaşamlarını derinden etkileyen yokluk ve çaresizliğe bütün bunları yaşayanların gözünden bakan, dilinden anlatan öykülerden oluşuyor.

Anıl Mert Özsoy bu öykülerde tanıklığın sorumluluğunu yerine getirirken okuru da yüzleşmeye davet ediyor.

- Reklam -

“Sırtıma bıçak saplanmış gibi bir ağrıyla doğruldum. Koridoru kaplayan kokulardan, tüm gece ağlamaktan uyuyamamış bebekten, yaşlı bir adamın prostat sancısından, muavinin “Abey su,” demesinden, ilki kesmeyen, ikincisi bitmeden otobüse bindiğim sigaralardan, mola yerlerinin ekşi kokulu lokantalarından, kardan, buzdan, baharın geç kalan mutluluğundan, gürgen dallarından, paslanmış çamaşır iplerinden, gözümün değdiği kızlardan, böbreklerimde taş olan ayazdan, durup dururken içimde büyüyen intihar arzusundan, yarım bırakılmış kitaplardan, sigara paketlerine yazılmış eksik cümlelerden, devlet lojmanlarının soğuk demirinden, kara akan musluklardan, kesilen elektrikten, şarkılardan, evlerden, susuz güneşsiz topraklardan, göğsümde büyüyen kahırdan, babamın üstüme yük olan küslüğünden… Kurtuldum.”

Toplamda 90 sayfadan oluşan Herkes Her Şeyin Farkında’nın editör koltuğunda Sevengül Sönmez oturuyor. Eserin grafikleri ise Kardelen Akçam’a ait. Kitabın 1. baskısı 11 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Anıl Mert Özsoy eserleri ve Herkes Her Şeyin Farkında hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Scooby-Doo Shaggy Mortal Kombat

Scooby-Doo Karakteri Shaggy, 18+ Yeni Mortal Kombat Kadrosunda

Yaban Arıları Hakkında Keşif

Yaban Arılarının Bilinmeyen Bir Özelliği Keşfedildi