in

Hikâye Anlatıcılığının Bilimi: Will Storr, İyi Hikâyenin İzini Sürüyor

Gazeteci ve yazar Will Storr’dan iyi hikâye anlatabilmenin perde arkası. Hikâye Anlatıcılığının Bilimi, Timaş Yayınları etiketiyle raflarda. | Ön Okuma

Hikâye Anlatıcılığının Bilimi - Will Storr
- Reklam -
- Reklam -

Will Storr’un kaleme aldığı Hikâye Anlatıcılığının Bilimi raflardaki yerini aldı. Eser, Timaş Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıktı.

İyi bir hikâyenin nasıl yaratılacağına odaklanan kurgu dışı kitap, Joseph Campbell’ın Kahramanın Sonsuz Yolculuğu eserinin izinden gidiyor.

Eser, çoksatar kitapların formülleri, uyarlama eserlerin rotaları, Booker ödüllü eserlerden İbranice kutsal metinlere detaylı bir yolculuğa çağırıyor okuru.

- Reklam -

Türkçede daha önce Doğan Kitap’tan yayımlanan Selfie Tutkusu kitabı ile tanıdığımız Will Storr, şimdi de Timaş Yayınları etiketiyle Hikâye Anlatıcılığının Bilimi ile Türkçe raflarına geliyor.

Orijinal dilinde Nisan 2019 tarihinde, The Science of Storytelling adı ile okurun karşısına çıkan eser artık Türkçede. Eserden tadımlık bir ÖN OKUMA okumak isteyenler BURAYA tıklayabilir.

Gazeteci, yazar ve fotoğraf sanatçısı Will Storr, The Guardian Weekend, The Telegraph Magazine, The Times Magazine, The Observer Magazine, The Sunday Times Style ve GQ yayınlarındaki yazılarıyla da tanınıyor. Yazarın kurgu dışı eserlerinin yanı sıra, The Hunger and the Howling of Killian Lone adlı bir de korku romanı var.

Hikâye Anlatıcılığının Bilimi – Will Storr | Arka Kapak Tanıtımı

Hikâye Anlatıcılığının Bilimi - Will Storr

Hikâyeler, karakterimizden kültürel kimliğimize kim olduğumuzu şekillendirirken yaşamın her alanına da sirayet ediyor: Siyaset, inanç, hukuk sistemi, iletişim, sanat… Uyuduğumuzda bile bir hikâyeyle rüya görüyoruz. Hikâye anlatımı, bizi insan yapan şeyin önemli bir parçası.

Hikâye Anlatıcılığının Bilimi, Joseph Campbell’ın mitoloji ve arketip hakkındaki teorilerinden ‘bir best seller nasıl yaratılır’ın şifrelerine kadar iyi bir hikâyeyi nelerin oluşturduğunu anlamak için gereken birçok detaya odaklanıyor. Bunun için nörolojiden edebiyata birçok disiplinden faydalanıyor. Okuru İbranice kutsal metinlerden Booker ödüllü kitaplara ve TV dizilerine uzanan bir yolculuğa çıkararak usta hikâye anlatıcılarının bizi nasıl yönlendirdiğini, psikolojik araştırmalar ve en yeni sinirbilim keşiflerini kullanarak gösteriyor. Dünyanın önde gelen hikâye analistleri ve beyin uzmanlarının yardımıyla, bu bilimi daha iyi hikâyeler anlatmak için nasıl kullanabileceğimizin peşine düşüyor ve bunun yaratıcı çabalarımızdan, kariyerlerimizden, mutluluk ve refahımıza kadar her şey üzerinde sağlayabileceği faydayı ortaya koyuyor.

- Reklam -

Hikâye Anlatıcılığının Bilimi Hakkında Ne Dediler?

“Beni bu kadar içine çeken; okuduğum, gördüğüm, yazdığım her şeyi sorgulamama neden olan kitap çok azdır. Bu kitap bir başyapıt. Hayran kaldım.” – Bugüne Dek Yaşamış Herkesin Kısa Bir Tarihi’nin yazarı, Adam Rutherford

“Hikâye anlatma sanatıyla ilgili okuduğum en iyi kitap.” – Matt Haig

“Will Storr’un kitabından kafamı kaldıramıyorum. İnsan davranışlarını tarif eden harika bir kılavuz gibi. Bir şeyler yazan herkese şiddetle tavsiye ediyorum.” – Stuart Heritage

“Nasıl hikâye yazılacağını anlatan bir kitaptan çok daha fazlası. Yaşamanın ne anlama geldiğini anlatan bir kitap.” – Tim Lott

Will Storr
Will Storr

Türkçe çevirisini Esma Fethiye Güçlü’nün üstlendiği Hikâye Anlatıcılığının Bilimi’nin editörlüğü ise Ayşe Tuba Ayman’a ait. 352 sayfalık kitabın kapak tasarımı ise Kibele Yarman’dan geliyor. Kitap, Kasım 2020 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Hikâye Anlatıcılığının Bilimi ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Firefly Dizi Disney+

Firefly Hakkında 20 Gerçek: Tek Sezonla Efsane Olmak

manyetik alan

Uzaktan Kumandayla Manyetik Alan Yaratmak: Bilim İmkânsızı mı Deniyor?