in

Hilekârın Marifeti Bu Dünya Kitabı Çıktı

Yaratıcı Yazarlık Profesörü de olan Lewis Hyde’ın kaleme aldığı araştırma ve inceleme türündeki Hilekârın Marifeti Bu Dünya kitabı, Alfa Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Lewis Hyde
- Reklam -
- Reklam -

Bilim insanı, yazar, çevirmen, kültür eleştirmeni, şair gibi birçok vasfı bulunan Lewis Hyde, yazdığı bir kitapla daha yıllar sonra yeniden Türkçede.

Lewis Hyde, dilimize kazandırılan ikinci eseri Hilekârın Marifeti Bu Dünya ile modern kültür üzerine önemli bir eleştiri sunuyor. Bu iddialı kitap, eski efsaneleri ve modern pratikte anlatılan bazı yanlış bilinen kültürel olguları kaleme alıyor. Şimdiye kadar farklı şekilde yansıtılan mitleri, insanın hayal gücünün eğlenceli ve yıkıcı taraflarını da ele alarak okura aktarıyor.

Yazar Şimdiye Kadar Birçok Önemli Burs ve Ödül Sahibi Oldu

Yazarın 1983 yılında yazdığı The Gift (Armağan) ve 1998 yılında Trickster Makes this World adıyla yayınlanan eserleri; Margaret Atwood, Michael Chabon, Jonathan Lethem ve David Foster Wallace gibi ünlü yazarlar tarafından büyük övgü almıştı. Armağan kitabı ayrıca görsel sanatçı Jim Mott’un Seyyar Sanatçı Projesi için ilham kaynağı olarak gösterilmişti.

- Reklam -

1945 yılında Cambridge’de doğan Lewis, şimdilerde Yaratıcı Yazarlık Profesörü olarak hayatına devam ediyor.

Alfa Yayınları’ndan çıkan 600 sayfalık kitabın çevirmenliğini Emine Ayhan, kapak tasarımını da Füsun Turcan Elmasoğlu üstlenmiş.

- Reklam -

Lewis Hyde’ın The Gift isimli kitabı da 2008 yılında Armağan adıyla Metis Kitap etiketiyle dilimize kazandırılmıştı.

Son olarak yazarın 2010 yılında çıkan Common as Air: Revolution, Art, and Ownership isimli bir kitabı daha bulunuyor. The New York Times yazarı Robert Darnton, yazarın son kitabını; kültürel mirası ticari çıkarların üstünlüğünden korumak için bilgece bir savunma olarak tanımlamıştı.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hava

Alman Hava Taksisi 2025’e Hazırlanıyor

Netflix

Netflix, İptal Kararlarını Nasıl Aldığını Açıkladı