in

“Hobbit” Ciltli, Özel Baskısıyla Yeniden Raflarda

J.R.R. Tolkien’in eserlerinin ciltli özel baskılarında sıra Yüzüklerin Efendisi’nin öncülü olan “Hobbit”te!

hobbit ust
- Reklam -
- Reklam -

Şirin bir İngiliz kasabası olan Sarehole on dokuzuncu yüzyılın sonlarında küçük bir misafiri ağırladı. Bu dört yaşındaki minik misafir annesi ve kardeşiyle küçük tepelerde, minik evlerde, değirmende ve kırsalda mutlu anılar biriktirdi. 1937 yılına gelindiğinde ise öğretim görevlisi, dil bilimci, eleştirmen ve yazar kimliğiyle ilk Orta Dünya kitabını (1500 adet) yayınladı: Hobbit!

Sarehole kasabası artık fantastik edebiyatta Shire olarak anılacaktı. Ayakları tüylü, boyları kısa, pipoları tütünlü, öğünleri çeşitli sakinleriyle. Ve Bilbo Baggins. Ve “oradaydık ve şimdi buradayız” …

Vesaire…

- Reklam -

Orta Dünya hayranları için güzel bir yılı neredeyse geride bırakıyoruz. Önce Kullervo’nun Hikâyesi, sonra Tom Bombadil’in Maceraları ve Roverandom yayınlandı. Şimdi ise sıra baskısı tükenen Hobbit’in özel cildinin yeniden raflara dönüş yapmasına geldi.

Tanıtım bülteni şöyle:

hobbit ozel ciltli baskiModern bir klasik ve Yüzüklerin Efendisi’nin çıkış kitabı.

- Reklam -

Bilbo Baggins rahatlık içinde kendi kendine yeten bir hayat süren, kilerinden ve bodrumundan daha öteye seyahat etme konusunda gönülsüz bir hobbittir. Ama büyücü Gandalf ve bir grup cüce onu bir maceraya götürmek için kapısında belirdiğinde keyifli hayatı sekteye uğrar. Muhteşem Smaug isimli devasa ve çok tehlikeli bir ejderhanın yıllar önce cücelerin elinden aldığı Yalnız Dağ’ı ve paha biçilemez hazineleri geri alacaklardır. Bilbo plana dahil olma konusunda ayak direse de bir hırsız olarak yeteneğini ve başarısını fark ettiğinde kendisi bile çok şaşırır!

“J.R.R. Tolkien’in kendi çocukları için yazdığı Hobbit, 1937’de yayımlandığında büyük bir başarı yakaladı. Dünya çapında milyonlarca sattı ve ‘neslimizin en mühim kitaplarından biri’ olmayı başardı.”
–The Times

“Cücelerden, elflerden, korkutucu goblinlerden ve trollerden oluşan harika bir hikâye … seyahat ve büyülü maceralarla bezeli heyecan dolu bir epik.”
–The Observer

Hobbit’in ilk basımının 75. yıldönümünü kutlamak için hazırlanan bu edisyonda Christopher Tolkien’in önsözü ve J.R.R. Tolkien’in illüstrasyonları da metne eşlik ediyor.

Kitabın çevirisinde Gamze Sarı, editörlüğündeyse Alican Saygı Ortanca‘yı görüyoruz. 432 sayfa ve 11×15 ebatlarında sunulan esere bugünden itibaren (22 Aralık) sanal ve fiziksel mağazalardan ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar…

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2017 yilin enleri ust

Kayıp Rıhtım Okurları 2017’nin EN’lerini Belirliyor!

ready player one ust

Ernest Cline, Ready Player One’ın Devamı İçin Kolları Sıvadı