in

Hurin’in Çocukları Yeni Baskısıyla Tekrar Raflarda

J.R.R. Tolkien’in üç büyük öyküsünden biri olan Hurin’in Çocukları, yeni kapak tasarımı ve gözden geçirilmiş baskısıyla bir kez daha raflardaki yerini aldı.

Hurin’in Çocukları J.R.R. Tolkien
- Reklam -
- Reklam -

Dünyaca ünlü Yüzüklerin Efendisi serisinin yazarı J.R.R. Tolkien’in 1918’de yazmaya başladığı, ancak hayattayken tamamlayamadığı ve oğlu tarafından tamamlanan eseri Húrin’in Çocukları yeni tasarımıyla bir kez daha raflara geldi. Christopher Tolkien, babasının el yazması taslakları üzerinde 30 yıl çalışarak romanı tamamlamayı başarmıştı.

Húrin’in oğlu Túrin’in maceralarını anlatan kitap, Orta Dünya okurlarına oldukça acı bir hikâye sunuyor.

J.R.R. Tolkien – Hurin’in Çocukları | Arka Kapak

Hurin’in Çocukları J.R.R. TolkienSonra Morgoth uzun kolunu Dor-lómin’e doğru uzattı ve şu sözlerle Húrin, Morwen ve soylarını lanetledi: ‘Görün! Zihnimin gölgesi her gittikleri yerde üstlerine çökecek ve nefretim onları dünyanın sonuna dek takip edecek.”

- Reklam -

Tek Yüzük yok edilmeden altı bin yıl önce Orta Dünya, Karanlık Lord Morgoth’un gölgesi altında eziliyordu. Elflerin ve İnsanların en yüce savaşçıları Morgoth’a karşı koyamıyor, onun karşısında bir bir düşüyorlardı. Tam bu ümitsizlik çağında yeni bir lider çıktı ortaya: Húrin’in oğlu Túrin. Yol arkadaşlarıyla, Morgoth’a karşı Orta Dünya uğruna verdiği savaşı lehine çevirmeye başlayan Túrin kaderiyle yüzleşeceği günü beklemekteydi.

J. R. R. Tolkien’in kendi deyişiyle, Beren ile Luthien ve Gondolin’in Düşüşü’yle birlikte “üç büyük öyküden biri” olan Hurin’in Çocukları, Christopher Tolkien’in, babasının el yazmalarını inceleyip bir araya getirmesiyle bir bütün halinde Orta Dünya hayranlarının huzuruna çıkıyor.
İlk olarak 2007 yılında dilimize kazandırılan kitap yeni baskısıyla tekrar aramızda. Siyah kapaklı yeni tasarımıyla karşımıza gelen 256 sayfalık kitabın çevirisi Niran Elçi’ye, editörlüğü ise Alican Saygı Ortanca’ya ait.

Böylece yayınevi, Tolkien’in eserlerinde bir süredir devam ettirdiği siyah kapaklı baskılara bir yenisini eklemiş oldu. Geçen aylarda beyaz kapağıyla yeniden görücüye çıkan Silmarillion’un ise yeni kapaklı versiyonunun ne zaman yayımlanacağı belirsizliğini koruyor.

- Reklam -

Hurin’in Çocukları’nı daha önce okumuş muydunuz? Bu yeni baskısını da almayı düşünüyor musunuz? Genel olarak J.R.R. Tolkien yapıtları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Yüzüklerin Efendisi Romanlarına Çevreci Bir Bakış

* J.R.R. Tolkien’in Oxford’daki Evi Satılığa Çıkarıldı

Hobbitler ve İtalyan Faşizmi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    İlk baskısından okudum. Hurinin Çocukları ve Beren ile Luthien baskıları benzer kapaklı kütüphanemde. Yeni baskıda bunda siyaha döndüler. Şimdi sıkıntı Gondolin’in Düşüşünü nasıl basacakları. Orjinal basarlar inşallah da sırıtmaz. Siyaha dönerlerse sinir olacağım.

  2. Avatar for Netero Netero dedi ki:

    Düzgün kapakla bastıkları nadir Tolkien kitaplarından biriydi. Onu da bozmuşlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Merit Ptah

Tarihin İlk Kadın Doktoru Merit Ptah’ın Hiç Var Olmadığı Ortaya Çıktı

Disney

2019’un En Çok Gişe Yapan Filmlerine Disney Damgası