in

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Evinin Yakınlarında Yangın

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evinin de bulunduğu Heybeliada’daki Bayrak Tepesi’nde yangın çıktı. Kısa sürede kontrol altına alınan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

heybeliada hüseyin rahmi gürpınar ev yangın
- Reklam -

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evi dahil pek çok yerleşke tehlike altında. Heybeliada’da çıkan yangın Bayrak Tepesi’ni sardı. Yeni başlayan yangına ilk müdahale helikopter ile havadan yapıldı. Öğlen saatlerinde çıkan yangının şu anda kontrol altına alındığı bildirildi.

İstanbul Heybeliada’da öğle saatlerinde henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Ünlü yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evinin de bulunduğu yerleşkeden dumanlar yükselmeye başladı. Kısa sürede yayılan yangının dumanları Anadolu Yakası’ndaki pek çok bölgeden de görülebilir durumdaydı. Ancak müdahale gecikmedi.

Yangını söndürmek üzere bölgeye çok sayıda ekip ve helikopter gönderildiği bildirildi. Olay gerçekleşmeye başladıktan yarım saat sonra ilk müdahale havadan ve helikopter ile gerçekleşti.

- Reklam -

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamaya göre İBB itfaiye ekiplerinin hızlıca bölgeye sevk edildiği duyuruldu. Yangın nedeniyle Heybeliada’ya Kıyı Emniyeti’ne bağlı ekiplerin KEGM-3 botu ile bölgedeki vatandaşları tahliye ettiği, bölgeye ayrıca Nene Hatun gemisi ile KEGM-6 botlarının yönlendirildiği haber verildi.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Evinin de Yer Aldığı Bayrak Tepesi Yangını Kontrol Altına Alındı

heybeliada hüseyin rahmi gürpınar ev yangın

Bayrak Tepesi’ni saran yangına müdahale sonrası valilikten de bir açıklama geldi. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15’te Adalar İlçemiz Heybeli ada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir.”

Yapılan açıklamada, yangına müdahale etmesi için 3 itfaiye aracı, 2 arazöz ve 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile de havadan müdahale edildiği açıklandı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldığını da belirten valilik, bölgeye sevk halinde olan diğer araçlarla ilgili de bilgi verdi.

- Reklam -

“Balıkesir ve Bursa’dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya’dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır.”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Heybeliada’daki yangın 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Heybeliada halkına ve yangın söndürme ekiplerimize teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun.”

Hüseyin Rahmi Gürpınar’a Ait Evin Yeniden Müze Olması için Kampanya Başlatılmıştı

Daha önce de müze statüsüne alınan ancak son yıllarda kaderine terk edilen Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evinin tekrar müze olması için bir kampanya başlatıldı. Change.org üzerinden başlatılan kampanyada, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Heybeliada’daki evinin senelerdir kapalı tutulmasına son verilmesi ve edebiyat müze kütüphanesi olarak tekrar açılması amaçlanıyor. Şimdilik 5 bin imzayla sınırlandırılan kampanyaya 4 bine yakın katılımcı imza atmış durumda.

Söz konusu bölgeyi daha önce ziyaret etme fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: DHA

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Matelot Matelot dedi ki:

    Şu ülkede bir şeyler yanmadan varlığı hatırlamıyor!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 Booker Ödülü Kısa Listesi

2021 Booker Ödülü Kısa Listesi Belli Oldu

The Tragedy of Macbeth Fragmanı

The Tragedy of Macbeth Fragmanı: Joel Coen İmzalı A24 Filmi Geliyor