in

“İBB Ödünç Kütüphane” İstanbul’da Hizmete Başladı

İBB Ödünç Kütüphane İstanbul’da hizmete başladı. Yenilenen Mecidiyeköy Meydanı, eski kaotik yapısından uzaklaşarak bir kültür sanat noktasına dönüştürüldü.

İBB Ödünç Kütüphane istanbul mecidiyeköy meydanı
- Reklam -
- Reklam -

İBB Ödünç Kütüphane İstanbul, Mecidiyeköy’de kitapseverleri bekliyor. Yenilenen Mecidiyeköy Meydanı yeni tasarımının yanı sıra kültür noktası olmayı hedefleyen sergi ve kütüphane noktalarıyla da dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ilk ödünç kütüphanenin hizmete başladığını duyurdu. Polat paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İBB Ödünç Kütüphane İstanbul’a merhaba diyor. İlk ödünç kütüphanemiz yarın Mecidiyeköy Meydan’da hayata geçiyor. Yakında meydanlarda, metro istasyonlarında kiosk kütüphanelerle karşılaşacaksınız. Kayıt ol, ödünç kitabını al ve katın koltuğunda güne devam et.”

- Reklam -

Her büfede 2.000 kitabın yer alacağını aktaran Polat, kitaplık rafından bir ön izleme fotoğrafı da paylaştı:

ödünç kütüphane ibb

“İBB Ödünç Kütüphane” Mecidiyeköy Meydanı’nda Ziyaretçileri Bekliyor

İBB’nin 22 Ocak 2021’de başlattığı Mecidiyeköy Meydanı 10 ayın sonunda noktalandı. Yeni bir tasarıma kavuşan meydan, aynı zamanda Ödünç Kütüphane, İstanbul Kitapçısı, Mecidiyeköy Sanat, BELTUR büfesi ve Çözüm Merkezi’ni bünyesinde barındırıyor.

Günlük ortalama 1 milyon 300 bin kullandığı Mecidiyeköy Meydanı, İstanbullular tarafından uzun yıllardır “Kaos Meydanı” olarak anılıyordu. Yeni tasarımına kavuşan meydan artık daha yeşil, daha güvenli ve kültür sanat dolu. Mecidiyeköy Sanat’ın ilk sergisi ise Gözüm Sende İstanbul oldu.

- Reklam -

mecidiyeköy meydanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni meydanı ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

“Bundan sonra burası, başta ev sahibi olan Şişli Belediyesi’nin, Şişli halkının ama İstanbulluların da yeri. Dolayısıyla halkımıza emanet. Koruyup kollayacağını, geliştireceğini, bize öneriler getireceğini biliyorum. Bazı sanat etkinliklerini belki de bazı sivil toplum kuruluşları burada yapacaklar, tasarlayacaklar ve halkımızla buluşturacaklar. Alelacele, gecenin bir vakti, ’Ben buradan kaçarak nasıl giderim? Başıma bir şey gelebilir mi’ düşüncesinin yerine, ’Ya şurada bir soluklanayım, hatta kapalı da olsa sergi salonunun etrafında dolaşarak, içerideki aydınlatmanın verdiği avantajla uzaktan da olsa bir sanat eserini inceleyeyim’ deme fırsatını veren bu alanı var ettikleri için ve vatandaşlarımıza da sundukları için, vatandaşlarımızın da koruyacaklarına olan inancımla herkese teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza hayırlı olsun.”

Siz meydanın yeni hâlini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Anı Hırsızları - Esma Fethiye Güçlü | Çevirmenin Çemberi

Anı Hırsızları – Esma Fethiye Güçlü | Çevirmenin Çemberi

Uncharted Fragmanı Sony Tom Holland

Uncharted Fragmanı: Tom Holland’lı Aksiyon Dolu Filme İlk Bakış