in

İblis Döngüsü Serisi’nin Dördüncü Cildi Raflarda!

Dövmeli Adam’ın yazarı Peter V. Brett’in sevilen serisi İblis Döngüsü, uzun zamandır merakla beklenen dördüncü kitabı “Kafatası Tahtı”yla devam ediyor.

Kafatası Tahtı - İblis Döngüsü / Peter V. Brett
- Reklam -

Amerikalı fantastik edebiyat yazarı Peter V. Brett tarafından kaleme alınan ve dünya çapında büyük bir beğeni toplayan İblis Döngüsü Serisi’nin uzun zamandır yollarını hasretle gözlediğimiz dördüncü cildi “Kafatası Tahtı” sonunda Türk okurlarla da buluştu.

Dövmeli Adam ile başlayan serüvenin devamını içeren kitap, yurtdışında 2015 yılında piyasaya sürülmüş ve serinin hayranları tarafından çoğunlukla olumlu yorumlar almıştı. Bazıları kitapta yer alan politik çekişmeleri memnuniyetle karşılarken, kimileriyse serinin gereksiz uzatıldığından dem vurmuştu. Bakalım bizler nasıl bulacağız?

Kafatası Tahtı – İblis Döngüsü / Peter V. Brett | Arka Kapak Tanıtımı

George R.R. Martin ile Robert Jordan’ın ihtişamlı geleneğini sürdüren, Sunday Times’ın çok satan yazarı Peter V. Brett, büyük beğeni toplayan İblis Döngüsü’ne Kafatası Tahtı ile devam ediyor.

- Reklam -

Krasia’nın Kafatası Tahtı sahipsiz kalmıştır. Ölen generaller ve iblis prenslerin kafataslarından yapılan taht, kadim ve güçlü bir sihir barındıran ve nüvelikleri uzakta tutan yüce bir iktidar sembolüdür. O tahtın tepesinden, Ahmann Jardir’in dünyayı fethetmesi, birbirlerinden kopan halkları bir araya getirip iblis savaşını sonsuza kadar bitirecek bir ordu kurması gerekmektedir. Ama Dövmeli Adam, Arlen Bales buna engel olur ve onur meselesi yapıp reddedemeyeceğini bildiği bir düelloyla Jardir’e meydan okur. Yenilgi riskini almaktansa, Arlen ikisini de bir uçurumdan aşağı atıp dünyayı kurtarıcısız bırakır ve Thesa’nın Özgür Şehirleri’ni parçalamakla tehdit eden bir iktidar mücadelesi başlatır.

“Kalp atışlarını hızlandıran, adrenalin yükselten bir roman…” – Book Frivolity

- Reklam -

Epsilon Yayınevi’nden çıkan kitabın çevirisi, tıpkı üçüncü ciltte de olduğu gibi, Kübra Tekneci’ye ait.

Serinin beşinci kitabı olan The Core’un yurtdışında bu yıl içerisinde yayınlanması bekleniyor. Yazarın ana serinin yanı sıra aynı evrende geçen üç tane de yan kitap (Brayan’s Gold – İblis Döngüsü #1.5, The Great Bazaar and Other Stories – İblis Döngüsü #1.6) ve Messenger’s Legacy – İblis Döngüsü #3.5) yazdığını tekrardan hatırlatalım.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hugo awards 2017

2017 Hugo Ödülleri Adayları Açıklandı

dune eric roth

Dune Uyarlamasının Senaristi Belli Oldu