in

J.K. Rowling’in Yeni Kitabı Ickabog Türkçe Raflarında

J.K. Rowling’in yeni kitabı Ickabog Türkçe olarak raflarda. Harry Potter serisinin yazarından yeni bir peri masalı.

Ickabog - J.K. Rowling
- Reklam -
- Reklam -

J.K. Rowling uzun bir aradan sonra kendi adıyla yeni bir kitap ile okurların karşısına çıkıyor. Ickabog Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Rowling’in pandemi döneminde tavan arasından çıkarttığı bir proje olarak hayatımıza giren Ickabog, ilk olarak internet ortamında bölüm bölüm yayınlandı. Bir tür peri masalı olarak tanımlanan eser, Koronavirüs salgını sırasında evde kapanan çocukların güzel vakit geçirmesi için yayıma hazırlandı.

Rowling’in, ilk taslaklarını 7 kitaplık Harry Potter serisini yazarken tamamladığı fakat daha sonrasında yayımlamaktan vazgeçtiği The Ickabog, şimdi bir kitap olarak karşımıza çıkıyor. Yazar, zamanında çocuk kitaplarına bir süreliğine de olsa ara vermek istediği için Ickabog’u rafa kaldırdığını belirtmişti.

- Reklam -

İnternet ortamında her gün yeni bölümlerin yayımlandığı kitap, 10 Temmuz 2020 tarihinde sona ermişti. Yazar, aynı zamanda çocuklara kitabı resmetmeleri için çağrıda bulunmuş; gelen illüstrasyonlar ise basılı kitapta yer almıştı.

Yapı Kredi Yayınları da J.K. Rowling ile aynı yolu izledi. Macera önce Türkçe olarak yayınevinin sitesinde yayımlandı. Ardından kitapta yer alacak resimler için çocukları hedef alan bir yarışma düzenlendi.

Nihayet kitap matbu olarak Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı. Eserde, çocuklar tarafından çizilen 34 resme yer verildi.

J.K. Rowling – Ickabog | Arka Kapak Tanıtımı

Ickabog - J.K. Rowling

J.K. Rowling’den Yeni Hikâye: Ickabog

Etrafına dehşet saçan bir canavar ve her şeye rağmen umudunu asla kaybetmemek üzerine müthiş bir macera.

“İki at kadar büyük.
Gözleri ateş topu gibi parlıyor.
Uzun, jilet gibi keskin pençeleri var.
Ickabog geliyor…”

Bir zamanlar Kornukopya Krallığı dünyanın en mutlu yeriydi. Bir sürü altını, hayal edebileceğiniz en zarif bıyıklara sahip bir kralı ve yediğinde insanı mutluluktan dans ettirecek kadar nefis yiyecekler sunan kasapları, pastacıları ve peynircileri vardı.

Her şey mükemmeldi – tabii efsaneye göre korkunç canavar Ickabog’a ev sahipliği yapan Kuzey’deki çamurlu ve sisli Bataklık Diyarı dışında. Ickabog’un çocukları terbiye etmek için onları korkutmak amacıyla anlatılan bir efsaneden başka bir şey olmadığını aklı başındaki herkes bilirdi. Fakat efsanelerin tuhaf bir yanı vardır, bazen kendi kendilerine can bulurlar.

- Reklam -

Bir efsane çok sevilen bir kralı tahtından edebilir mi? Bir zamanlar refah içindeki bir ülkeye diz çöktürebilir mi? Peki bir efsane iki cesur çocuğu hiç istemedikleri, hatta akıllarının ucundan dahi geçmeyen bir maceraya sürükleyebilir mi?

Cesur olduğunuzu düşünüyorsanız eğer, bu kitabın sayfalarını çevirin; gerçeğin, umudun ve arkadaşlığın gücünün her şeyin üstesinden gelebileceğine dair, yaşayan en iyi hikâyecilerden birinin kaleminden yepyeni, nefes kesen bir masal keşfedeceksiniz.

Yapı Kredi Yayınları “Ickabog” hikâyesini Türkçe dilinde 1 Eylül 2020 ve 16 Ekim 2020 tarihleri arasında bölümler halinde http://www.ykykultur.com.tr/ickaboghikaye adlı internet sitesinde yayımladı.

Hikâyenin internet sitesi üzerinden yayımlandığı süre boyunca anne ve babalar, hikayeyi okuyan çocuklarının çizdiği resimleri Yapı Kredi Yayınları’nın düzenlediği resim yarışmasına gönderdi. Ickabog Resim Yarışması 23 Ekim 2020 tarihinde sona erdi ve yarışmanın sonucunda 7-9 ve 10-13 yaşlarındaki katılımcıların resimleri arasından 34 tanesi seçildi.

Yapı Kredi Yayınları “Ickabog”un Türkçe baskısını Türkiye’den yapılan yüzlerce başvuru arasından seçilen bu 34 resimle yayımladı. J.K. Rowling’in zamansız kitabı Türkiye’den genç sanatçıların özgün resimleriyle okurla buluşuyor.

Yapı Kredi Yayınları’nın düzenlediği “Ickabog” Resim Yarışması’nı kazanan çocukların resimleriyle…

Hazel Bilgen’in çevirdiği Ickabog toplamda 284 sayfadan oluşuyor. Eserin editörlüğünü ise Darmin Hadzibegoviç üstleniyor.

Harry Potter serisi, Büyücülük Dünyası eserleri Ozan Beedle’ın Hikâyeleri, Çağlar Boyu Quidditch, Fantastik Canavarlar filmleri ve Robert Galbraith takma adıyla yazdığı Cormoran Strike kitapları ile tanıdığımız Rowling; yeni bir eseriyle karşımızda.

Peki siz Ickabog’u dijital ortamda okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Kitap halini edinebildiniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

DenizKültür Öyküler Sesleniyor

DenizKültür, 200 Sesli Öyküden Oluşan Dev Projesini Ücretsiz Erişime Açıldı

Kürklü Venüs

Kürklü Venüs: Edebiyattan Sinemaya, Sanatın Farklı Dallarına İlham Kaynağı Olan Bir Eser