in

İhsan Oktay Anar’ın Yeni Kitabı, Yeni Yayıneviyle 2022’de Geliyor

İhsan Oktay Anar yeni kitabı ile okurun karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Edebiyatımızın usta kalemi, 8 yıllık sessizliği bozacağı romanı için yeni bir yayıneviyle anlaştı.

ihsan oktay anar yeni kitap
- Reklam -
- Reklam -

İhsan Oktay Anar yeni kitabı ile okurlarla buluşmak için gün sayıyor. Çağdaş edebiyatımızın en önemli yazarları arasında gösterilen yazar, 8 yıllık sessizliğini 2022 senesinde bozacak. Anar’ın sıradaki kitabı alışıldığı üzere İletişim Yayınları’ndan çıkmayacak. Yazarın yeni evi iddialara göre Everest Yayınları olacak.

Hürriyet gazetesinden İhsan Yılmaz’ın bugünkü köşe yazısında aktardığına göre İhsan Oktay Anar’ın yeni kitabı için ilk detaylar belli oldu. Son olarak 2014’te Galîz Kahraman ile raflardaki yerini alan Anar, o tarihten bu yana yeni bir eser ortaya koymamıştı.

Kişisel bir tercih olarak panellere, söyleşilere ve hatta sosyal medyaya pek dahil olmayan Anar hakkında paylaşılan her bilgi kırıntısı oldukça kıymet görüyor. Yazarın yeni kitabının önümüzdeki sene raflarda olacağı ise şimdiden 2022’nin en dikkat çekici edebiyat olaylarından birisi olarak kayıtlara geçti bile.

- Reklam -

İhsan Oktay Anar Yeni Kitabı için Everest Yayınları ile Anlaştı

Özellikle 1995’te yayımlanan Puslu Kıtalar Atlası ile tanınan İhsan Oktay Anar Kitab-ül Hiyel, Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri, Amat, Suskunlar, Yedinci Gün ve Galîz Kahraman kitaplarının da yazarı olarak karşımıza çıkıyor.

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Felsefe alanında tamamlayan Anar, yine bu okulda akademisyen olarak görev almış ve 2011’de emekli olmuştu.

İhsan Yılmaz’ın aktardığına göre, İhsan Oktay Anar’ın yeni adresi Everest Yayınları oldu. Dikkat çeken bir diğer detay ise yazarın eski kitaplarının İletişim Yayınları ile devam edeceğinin kaydedilmesiydi. Anar, diğer kitapları hakkında, “Ama çocuklar orada kaldı,” ifadesini kullanmış.

Yazarın Everest Yayınları ile anlaşma hikâyesi şu şekilde olmuş:

- Reklam -

“Eşi Özlem Anar da kendisi gibi felsefeci ve yazar. Kayıp Ruhlar Kitabı, Antik Zaman Hikâyeleri, Aşık Kedi, Yeşil Mühürlü Masal gibi kitapları bulunuyor. Özlem Anar’ın son olarak Kedi Dili kitabı Everest Yayınları’nın bir diğer markası Alfa’dan çıkmıştı. Özlem Anar’ın yayınevi ile olan ilişkilerinden etkilenmiş olacak ki İhsan Oktay Anar da son kitabını Everest Yayınları’na teslim etti.”

Everest Yayınları’nın genel yayın yönetmenliğine 2020 yılında Cem İleri’nin yerine Saadet Özen getirilmişti.

Anar’ın önceki kitaplarının telif süreleri dolduğunda, anlaşmaların yenilenip yenilenmeyeceği şu an için bilinmiyor. Kitabın adı, net çıkış tarihi ve konusu gibi detaylar da şimdilik belirsizliğini koruyor.

Siz yeni bir İhsan Oktay Anar kitabı için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kayak: Hürriyet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Süper, mükemmel hatta olağanüstü.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Yeni yılın ilk müjdesi. :slight_smile:

  3. Avatar for Mehmet_Demirtas Mehmet_Demirtas dedi ki:

    Mükemmel bir haber… Çok şükür. İnşallah daha pek çok kitap yazar.

  4. Avatar for uyarca uyarca dedi ki:

    Karanlık ve de sıkıntılı günler içinde iken gecenin bir saatinde aldığım en güzel haber.
    İhsan Oktay Anar ve yeni kitabı.
    Işık doldu içime.

  5. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Sevindirici, güzel bir haber :)) Kaliteli bir konuya ve kurguya sahip olacağını umuyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cem yılmaz the witcher netflix reklam

Cem Yılmaz, Yeni Gösterisi için Witcher Temalı Reklam Filminde Yer Aldı

Jean-Marc Vallée ölüm haberi

Kanadalı Yönetmen Jean-Marc Vallée Hayatını Kaybetti: Dallas Buyers Club ve Big Little Lies ile Tanınıyordu