in

Jules Verne Maceralarında Sıra İki Yıl Okul Tatili’nde

Jules Verne imzalı İki Yıl Okul Tatili, Alfa Yayınları etiketiyle Olağanüstü Yolculuklar serisi kapsamında raflarda.

Jules Verne İki Yıl Okul Tatili
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatı denilince aklan gelen ilk isimlerden Jules Verne, kitaplarıyla raflarımızı süslemeye devam ediyor. Verne’i Dünyanın Merkezine Yolculuk, Denizler Altında 20000 Fersah, 80 Günde Devri Alem gibi kült eserleriyle tanıyoruz. Üstelik H.G. Wells ile birlikte bilimkurgunun kurucuları arasında gösteriliyor.

Özellikle denizlere ayrı bir merakı olduğunu bildiğimiz ve çocukluğu gemileri izlemekle geçmiş olan Jules Verne, eserlerinin yeniden tercümesiyle hiçbir zaman okumaktan bıkmayacağımız bir isim.

Alfa Yayıncılık ile o eski bilindik kitaplar dilimize yeni baskılarla geliyor. Daha önce farklı birçok yayınevinden çıkan İki Yıl Okul Tatili, Olağanüstü Yolculuklar serisi kapsamında yeni kapak görseliyle bir kez daha raflara geldi.

- Reklam -

İki Yıl Okul Tatili Ne Anlatıyor?

Kitap, Chairman Yatılı Okulu’ndaki bir grup öğrencinin yaz aylarını geçirecekleri eğlenceli bir yat gezisiyle yapacak olmalarıyla başlar. Sabah başlayacak yolculuk için tüm öğrenciler hazırlıklarını yapar ve bulundukları yat sefere hazır hale gelir. Hatta çocuklar ertesi sabah yolculuk erkenden başlayacağından dolayı yatta uyurlar.

Söz konusu sıkıntılar ve macera da tam bu sırada başlar. Ne derler bilirsiniz. Felaket geliyorum demez. Yatı iskeleye bağlayan halatlar sebebi bilinmeyen bir nedenle çözülür ve tekne kuvvetli rüzgarlarla denizin açıklarına doğru sürüklenir.

Kuvvetli rüzgarın, deniz açıklarında fırtınaya dönüşmesiyle de çocuklar için oldukça güç bir yaşam savaşı başlar. Tüm bu tehlikle ve gecenin karanlık saatlerinde geçirdikleri gemi kazasıyla da öğrencilerin kaderi sonsuza kadar değişecektir. Çünkü bu kazayla birlikte çıktıkları ıssız bir adada geçirecekleri iki yıl, onların okulda veya tatile geçirdikleri zamana göre gerçek bir hayat dersi yaşatacaktır.

Jules Verne’nin sürükleyici anlatımıyla klasikler arasına giren bu eseri Hakan Tansel çevirdi ve editörlüğünü de Dila Balca Öğün üstlendi. Elif Çepikkurt’un kapak tasarımını yaptığı 468 sayfalık kitap 29 liralık bir fiyat etiketine sahip. Elbette internet üzerinde indirimli fiyatlarla alma şansına sahipsiniz.

- Reklam -

Eser, raflardaki yerini aldı bile. Şimdiden iyi okumalar diliyoruz.

Eğer okuduysanız da kitap hakkındaki fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Jules Verne’in 100 Yılı Aşkın Süre Saklı Kalan Kitabı 20. Yüzyıl Paris’ini Başarıyla Tahmin Ediyor

* Pan’ın Gizli Vasiyeti ile Büyülü Diyarlara Davetlisiniz

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bill Skarsgard it kabus

Bill Skarsgard, IT Filmi Nedeniyle Kâbuslar Görmüş

frodo orta dunya

Orta Dünya Kanalında Frodo’nun Yolculuğu Başladı