in

Stephen King, Margaret Atwood ve Neil Gaiman, İlk İmza Gününde Yalnız Kalan Genç Yazara Sahip Çıktı: “Aramıza Hoş Geldin”

İmza gününe yalnızca iki arkadaşı geldiği için üzüntüsünü paylaşan genç yazara, dünyaca ünlü yazarlardan destek mesajları yağdı.

Chelsea Banning İlk İmza Günü - Ustalardan Destek
- Reklam -
- Reklam -

İlk imza gününe yalnızca iki arkadaşı gelen genç yazar Chelsea Banning, Twitter hesabı üzerinden üzüntüsünü paylaştı. Banning’e destek ise Stephen King, Margaret Atwood ve Neil Gaiman usta yazarlardan geldi. Dünyaca ünlü isimler, başarısızlıkla geçen ilk etkinliklerine dair anılarını anlattılar.

Of Crowns and Legends (Taçlar ve Efsaneler) adlı fantastik tarihi kurgu romanın yazarı Chelsea Banning, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderide şu ifadeleri kullandı:

“Dün imza günüme yalnızca 2 kişi geldi. Bu yüzden oldukça hayal kırıklığına uğradım. Özellikle etkinliğe 37 kişi “gidiyorum” yanıtını verdikten sonra. Biraz üzgünüm. Doğrusu, biraz da utanıyorum.”

- Reklam -

Kısa zamanda viral olan Tweet, 70 binden fazla beğeni alırken birçok ünlü yazar da Banning’e destek olmaktan geri durmadı.

İmza Gününde Yalnız Kalan Yazarı Usta İsimler Teselli Etti

Kitapları sayısız dizi ve filme uyarlanan Stephen King destek paylaşımında şunları söyledi:

“Salem’s Lot için düzenlenen imza gününe sadece bir kişi geldi. O da şişko bir çocuktu ve yanıma yaklaşıp dedi ki: ‘Dostum şu Nazi kitapları nerede biliyor musun acaba?”

Netflix’in diziye uyarladığı ve yakın zaman önce 2. sezonunun geleceği doğrulanan The Sandman’in yaratıcısı, Neil Gaiman ise şunları paylaştı:

“Terry Pratchett ve ben Manhattan’a kimsenin gelmediği Good Omens kitabının imza günü için gitmiştik. Yani bu bizden iki kişi fazla olduğunu gösteriyor.”

Chelsea Banning

Daha sonrasında bir paylaşım daha yapan Gaiman imza gününü anlattı:

“İki saat boyunca orada olacaktık. Bir saatin sonunda kimsenin gelmediğini görünce dükkân sahibine otelimize geri döndüğümüzü ve eğer kitabını imzalatmak için gelen olursa oraya yönlendirebileceğini söyledik. Kimse gelmedi.”

Margaret Atwood: “Aramıza Hoş Geldin”

Damızlık Kızın Öyküsü başta olmak üzere distopya ve bilimkurgu türlerinde klasiklere imza atan Margaret Atwood da yazara destek verenler arasındaydı:

“Aramıza hoş geldin. Ben de yapışkan bant almaya çalışan ve benim yardımcı olabileceğimi düşünen bir kişinin dışında kimsenin gelmediği bir kitap imzalama etkinliği yapmıştım.”

Gazeteci ve yazar Hugo Rifkind ise Tweet altında buluşan bir başka isimdi. The Times yazarı, Terry Wogan ve Sebastian Faulks ile olan anısından bahsetti:

“Bir keresinde Terry Wogan ve Sebastian Faulks ile birlikte oturmuştum. Yazdığım köşe yazılarını imzalamak için ikisinin arasına geçtim. Kuyruk inanılmaz uzundu. İkisi de yüzlerce kitap sattı, ben ise sıfır. En sonunda Wogan sırtımı sıvazladı ve bu durumu kendisinin de yaşadığını söyledi. ‘Gerçekten mi?’ dedim mutlulukla. O da, ‘Hayır,’ dedi.”

Çizgi romanlarıyla da tanınan yazar Christopher Moore da imza gününde yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

“Berkeley’de 2. kitabımın imza günüydü sanırsam. Kimse gelmedi. HİÇ KİMSE. Dükkân sahibi kapıları kilitledi ve ben koridorda yerde otururken ona, bir çalışana ve beni imza gününe götüren arkadaşıma kitaptan bir bölüm okudum.”

- Reklam -

İlk İmza Günü Desteği - King, Gaiman, Atwood

Kız Kardeşim İçin ve Mad Honey gibi kitaplarla tanınan Jodi Picoult ise yazara destek veren bir diğer isimdi:

“İmza masasında tek başıma, birisinin en sonunda size yaklaşıp tuvaletin yerini sorması için uzun süre boyunca beklediğim olmuştu.”

İskoç romantik kurguları yazan ve bilimkurgu eserleri kaleme alan Jenny Colgan şöyle söyledi:

“Bir keresinde Stansted Havalimanı’nda kitap imza günü için iki saat boyunca bekledim. Hiç kimse kitabımı satın almak için durmadı ama sayısız kişi kapı numarasını sormak için durdu. En sonunda kapı numaralarını ezberledim ve gelenlere yardımcı oldum. Üzülme.”

Komedyen ve yazar Peter Sagal ise şu anısını anlattı:

“Milwaukee’de ilk kitabım ve ilk okumam. Belki de 15 kişi gelmiştir. Kitabımı okudum, sorular soruldu cevaplar verildi. O sırada iyi kalpli bir çalışan, ‘Peter’ın kitaplarını satın almak isteyenler kasadan alabilirler,’ dedi. Bu sırada en ön sırada oturan birisi arkasını döndü ve dedi ki, ‘Ya, ne kadar ki?’”

ilk imza günü yazar destek

Chelsa Banning’in Kitabında Satışlar Arttı

Tüm bu yaşananların ardından Chelsa Banning’in Of Crowns and Legends kitabı, Amazon’un “Arthurian Fantasy” kategorisinde en çok satan ikinci kitap olmayı başardı. Şimdiden pek çok etkinlik için teklif geldiğini kaydeden genç yazar, “Gelecek neler getirecek bilmiyoruz,” ifadesini kullandı.

Chelsa Banning kişisel internet sitesinde kendisini şu sözlerle tanıtıyor:

“Chelsea Banning bir yazar ve okurdur. Aynı zamanda fantaziyle ilgili her şeyin aşığıdır. 10. sınıftayken yazmaya başladı ve o zamandan beri de durmadı. Romanlara dönüşen flash-fictionlar (çok kısa kurgular) yazmaya başladı. Yazmanın yanı sıra, Renaissance Faires’ta oyuncu olarak yer aldı. Ayrıca yedi yıl boyunca çocuklar için çeşitli peri masalı ve süper kahraman karakterleri sunan küçük bir performans işinde görev aldı.

“Chelsea şu anda bir kütüphaneci olarak çalışıyor. Kamp yapmayı, yüzmeyi ve keşfe çıkmayı seviyor. Ailesiyle birlikte Ohio’da yaşıyor.”

Siz bu yaşananlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    King adamdır. Hakeza Atwood da adamdır. Gaiman zaten adam.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Pale Blue Eye Fragmanı: Edgar Allan Poe'lu Yeni Film Yolda

Edgar Allan Poe’nun Cinayet Peşine Düştüğü “The Pale Blue Eye” Filminden Yeni Fragman

Alita: Battle Angel 2 Filmi Yolda Olabilir

Robert Rodriguez, “Alita: Battle Angel”ın Devam Filmine Sıcak Bakıyor