in

İllet: Serdar Yıldız’dan Bir Salgın Romanı

İllet: Bir Salgın Romanı yeniden raflarda! Serdar Yıldız’ın ilk kitabı, yenilenen baskı ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, İstanbul’da yaşanan bir kolera salgınını konu alıyor. | ÖN OKUMA

İllet - Serdar Yıldız
- Reklam -
- Reklam -

Serdar Yıldız’ın İllet romanı bir kez daha okurla buluşuyor. Daha önce 2013 yılında raflara gelen eser, şimdi Antares Yayınları etiketi ile raflardaki yerini buluyor.

2013 yılında Resse Kitap etiketi ile yayımlanan İllet şimdi yeni evine kavuşuyor. Yayın hayatına yeni başlayan Antares Yayınları, Gökcan Şahin’in Suçun Altın Devri ve Kadim Gültekin’in Zaman Oyunları’nı raflara getiren Antares, üçüncü adımda Serdar Yıldız’ın İllet’ini yeniden bizlerle buluşturuyor.

2014’te Karanlık Gökkuşağı: Geceyi Korkular Aydınlatır kitabında ve 2017’de Yüksek Doz Gelecek: 5 Yazar 5 Bilimkurgu Roman projesinde okurla buluşan Serdar Yıldız; ilk romanının tekrar baskısı ile yeniden raflara geliyor.

- Reklam -

İstanbul’da yaşanan bir kolera salgınını konu alan İllet romanı, şehrin salgınlar tarihine, karantinalarına ve karanlık geçmişine göz atıyor. Roman, günümüzde de hayatı altüst eden Koronavirüs pandemisi sırasında yeni bir bakış ile hatırlanmayı hedefliyor.

İllet: Bir Salgın Romanı için hazırladığımız ÖN OKUMAya BURAYA tıklayarak ulaşabilir, eserden tadımlık bir bölüm okuyabilirsiniz.

İllet – Serdar Yıldız | Arka Kapak Tanıtımı

İllet - Serdar Yıldız
İstanbul’da Kolera Salgını.

Şehrin İlk Kez Anlatılan Hikayesi.

- Reklam -

Boğaz’a musallat olan salgın yüzyılı aşkın gizemli bir tarihin, cinayetlerin, ilkel inanışların, mitoloji tanrılarının ve karanlık planların kapılarını aralar. İstanbul, 1893’ten sonra yine Boğaz sularından yayılan bir istilayla yüzleşmek üzeredir. Ailelerinin sırlarından habersiz yaşayan yeni nesil, kendini bir anda esrarengiz olayların içinde bulur.

İstanbul’un salgınlar tarihine, şehrin simgelerinden biri olan Kızkulesi’nin karantina, infaz ve hastalıklarla yoğrulmuş geçmişine daha önce göz atmış mıydınız?

Karantinaya alınmış sessiz bir şehir, hızla yayılan hastalık, maskeyle gezip birbirine kuşkuyla bakan insanlar.

İlk kez 2013’te yayımlanan İllet, günümüzün salgın iklimiyle birçok benzerlik gösteriyor.
Editörlüğünü Baran Güzel’in üstlendiği eserin kapak tasarımı Yunus Karaaslan’a ait. 411 sayfalık İllet: Bir Salgın Romanı Antares Yayınları etiketi ile okurla buluşuyor. Genel yayın yönetmeni koltuğunda ise Şafak Serez oturuyor.

Peki siz daha önce İllet ile tanışmış mıydınız? Yeni baskı ilginizi çekti mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Suçun Altın Devri – Gökcan Şahin | Yazarının Kaleminden

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mücadele Çıkmazı

Mücadele Çıkmazı: Netflix’ten Çağatay Ulusoy’lu Film

dune fragmanı

Dune Fragmanı: Denis Villeneuve ile Bilimkurgu Senfonisi