in

Yerli Epik Fantazi Serisi “İlma” Yeni Baskılarıyla Geri Döndü

Bir süredir baskısı bulunmayan ve yerli epik fantazinin başarılı örneklerinden İlma Serisi, Timaş Yayınları etiketiyle yeniden raflarda.

İlma Serisi
- Reklam -
- Reklam -

A. S. Durmaz’ın hayat macerası kesinlikle dikkate değer. 28 Şubat’ta doğruluğu kanıtlanamayan bir suçtan içeri alınan ve 24,5 yıl sonra suçsuz bulunarak serbest bırakılan yazarın, mahkumiyeti sırasında yazdığı İlma adında ve epik fantazi türünde bir serisi var.

Dört kitaptan oluşan İlma Serisi’ni yazar Batman M Tipi Cezaevi’ndeyken tamamlıyor. İlma işte böyle kısıtlayıcı bir ortama inat zengin bir hayal gücüyle birlikte ortaya çıkıyor.

Serinin kitaplarının bir süredir baskısı yoktu. Timaş Yayınları, Abdüsselam Durmaz’ın  kaleme aldığı dörtlemenin bütün kitaplarını tekrar basarak bizlerle buluşturdu.

- Reklam -

İlma 1 – Son Nişanlı

ilma 1 kapakDünyayı kötülerden kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden bir baba ve babasından habersiz büyüyen genç bir adam…

Lanetli Duvar’ın ardındaki kötü güçleri kendi ordusuna katarak gökleri ve yeri hâkimiyeti altına almak isteyen bir hain…

Yeşil atlar, şifreli diller, dev çekirgeler, hayal dünyasını zorlayan ırklar ve sırlarla dolu bir macera…

İLMA evrenine hoş geldiniz!

Önce şaşırarak, ardından beğeniyle ve sonra da gururlanarak okuyacağınız, fantastik kurgu romanlarının tüm öğelerini ve hatta fazlasını içeren hacmiyle Türk edebiyatının öncü epik fantastik roman dizisi İLMA’nın ilk kitabıyla macera başlıyor.

Yer, gök ve arasındakiler, uyanın!

İşaretler belirdi.

Yetim olan gayb merdivenlerini çıkacak.

Yükselecek olan, yokluk vadisinden yükselecek!

İlma 2 – Lanetli Duvar

ilma 2 kapakLanetli Duvar delindi.

İLMA’yı hâkimiyeti altına almak isteyen Kospar zafere artık çok yakın…

Kötü güçlerden oluşan ordusuyla evreni istila etmeye niyetli Kospar…

Kospar’ın ihanetine karşı birleşen bilgeler…

Bir yandan da kendi planını yavaş yavaş işleten Kâhin Şif…

Aşkı ve görevi arasında kalan, çok önemli bir kararın eşiğindeki Son Nişanlı Tar…

- Reklam -

Ve tabii ki İlma evreninin olmazsa olmazları yeşil atlar, şifreli diller, dev çekirgeler, cüceler, devasa hayvanlar, hayal dünyasını zorlayan ırklar ve aşk…

Evrenin cesur kurtarıcısı Tar, Yol İşareti ve İLMA’yı kötülere verip sevdiği kadını mı kurtaracak, yoksa kalbine taş basıp sadece bilgeleri ve halkını düşünen bir Son Nişanlı mı olacak? Aşk mı kazanacak, yoksa evrende kötülerin kahkahaları mı işitilecek?

İLMA evrenine doyamayanlar…

Serinin ikinci kitabı Evrenin Kitabı İLMA/Lanetli Duvar’la macera devam ediyor…

İlma 3 – Dunah’ın Terazisi

ilma 3 Lav dolu yarığın başında çaresizce bekliyordu Tar. Atlayan sevdiği kadın Meysa’ydı ama lavların arasına karışan oydu sanki. Ve şimdi sızlayan yüreğine rağmen ilk defa tam anlamıyla kendini Son Nişanlı olarak hissediyordu!Evet, omuzlarında ağır bir sorumluluk vardı ama o, Son Nişanlı’ydı!

Ortadan kaybolan Tar’ın sırrı, Lanetli Duvar’ın ardından gelen Kâhin Şif’in oyunu, gölgelerin arasında ortaya çıkan yeni bir ırk, mağaraların içindeki henüz keşfedilmemiş devasa şehirler, ordular taşıyan dev yarasalar, Birleşik Ordu’nun başında son savaşa hazırlanan Gulkave ve Kanlı Göl’ün içinden doğacak umudun peşinde bir halk…

“Sevin bakalım insanoğlu, sevin! Bu son sevincin olacak!”

A. S. DURMAZ’ın kaleminden Türkiye’nin çok beğenilen ilk epik fantastik roman dizisinin üçüncü kitabı; İLMA/Dunah’ın Terazisi’yle macera devam ediyor!

İlma 4 – Son Savaş

İlma Son SavaşKimliğini gizleyerek Yol İşareti’ni takip eden Son Nişanlı Tar ve bu zorlu yolda onu yalnız bırakmayan arkadaşları…

Dünya en büyük sınavını verirken insanoğlunun kazanmaması için Lanetli Duvar’ı yıkan Kahin Şif ve önüne çıkan her soluğu kesen lanetliler…

Tar iyi ve kötünün savaşında en büyük mücadelesini veriyor. Hata yapamaz, gecikemez, vazgeçemez.

Dünyayı kurtarmak için birlik olma vakti!

A. S. Durmaz’ın kaleminden Türkiye’nin çok beğenilen ilk epik fantastik roman dizisinin dördüncü kitabı; İLMA Son Savaş‘la macera sona eriyor.

“Fantastik edebiyata bu kadar elverişli ve bol materyale sahip zengin bir coğrafyada yaşamamıza rağmen neden bu türden yazılmış kayda değer bir eserimiz yok?” ile başlayan bir sohbetten doğan İlma Serisi, Ethem Onur Bilgiç’in çizdiği kapak görselleriyle yeni okurlarını bekliyor.

A.S. Durmaz Kimdir?

Abdüsselam Durmaz, 1974 yılında Batman’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Batman’da tamamladı. Üniversiteye hazırlanmak için İzmir’e taşınan Durmaz, 28 Şubat sürecinde hapse mahkum edildi. 24,5 yıllık bir mahkûmiyetten sonra yeniden yargılandığı mahkemede suçsuzluğu tescillenerek beraat etti. Üniversiteyi 24,5 yıldır içeride bulunduğu cezaevinde okuyarak, 2002 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden, 2004 yılında da Tarım Fakültesi’nden mezun oldu. Küçük ve kapalı bir alanda fantastik bir evren oluşturan Durmaz, sınırlar ve duvarlar üzerine okurunu düşündürecek bir çalışma olan İLMA serisiyle yazın dünyasına girdi.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Kitap fena durmuyor. Okumadım ama bizim kültüre daha yakın bir eser gibi duruyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gibbous – A Cthulhu Adventure

Gibbous – A Cthulhu Adventure: Lovecraft Evreni Hiç Bu Kadar Sevimli Olmamıştı

dede korkut cinius

Dede Korkut Üzerine Yeni Bir Araştırma Kitabı: “Korkut”