in

Etkileyici Gençlik Kitabı İmkânsız Kale Türkçe Olarak Geliyor

İnsanoğlunun aşk ve fedakarlık gibi duygularıyla bilgisayar oyunlarının muhteşem dünyasını birleştiren İmkânsız Kale, İthaki Yayınları etiketiyle raflardakini yerini alıyor.

imkansiz kale ust
- Reklam -
- Reklam -

2017 yılında çıkan ve son yılların en eğlenceli gençlik kitapları arasına adını yazdıran İmkânsız Kale çok yakında İthaki Yayınları etiketiyle Türkçe olarak geliyor. Aslında uzun zamandır yayımcılık yapan Jason Rekulak, yayımlanan kitaplarden etkilenerek kendi kitabını yazmaya karar veren taze bir yazar. Rekulak, Seth-Grame Smith’in Aşk Gurur ve Zombiler’iyle Ransom Riggs’ın Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları kitabından etkilendiğini dile getiriyor.

İmkânsız Kale seksenlerin aşk ve arkadaşlık dolu filmlerine göndermelerle dolu, keyifli bir okuma serüveni vaat eden bir kitap. 2018 yılında Edgar Ödülü’ne de layık görülen kitap sektörün farklı isimlerinden de övgü almayı başardı.

Kitabın arka kapak yazısı ise şöyle:

2018 En İyi Genç Yetişkin Romanı Dalında Edgar Ödülü Adaylığı

- Reklam -

İmkansız Kaleİlk aşkınızı hatırlıyor musunuz?

1987 yılının en ünlü kadınlarından Vanna White’ın fotoğrafları Playboy’da yayımlanınca dergiyi satın almaya yaşları yetmeyen Billy, Alf ve Clark adındaki üç lise öğrencisi, Zelinsky’nin dükkânından dergiyi çalmak için plan yaparlar.

- Reklam -

Dükkâna girmek için çatılardan geçmeleri, gözü pek polis Tack’ı atlatmaları, tehlikeli köpek Arnold Schwarzenegger’e yakalanmamaları ve dükkânın alarmını sessizce aşmaları gerekmektedir. Alarmın şifresini öğrenmek için dükkân sahibinin kızıyla yakınlaşıp onu kandırmayı planlarlar. Bu “özel görev” için seçilen bilgisayar âşığı Billy, Mary Zelinsky’yle yakınlaşıp onunla İmkânsız Kale adlı oyunu üzerinde çalışmaya başlayınca işler kontrolden çıkmaya başlar. Basit bir hırsızlık planı üç gencin başlarına açılmadık iş bırakmaz.

İmkânsız Kale, seksenlerin bilgisayar ve video kaset çılgınlığını gençlik sıkıntılarıyla harmanlayan, aksiyon dolu bir aşk hikâyesi.

“Ernest Cline’ın Başlat’ını sevenlerin bayılacağı bir eser.”
– Seth Grahame-Smith, New York Times çoksatanı Aşk, Gurur ve Zombiler’in yazarı

“İmkânsız Kale kısmen bir aşk öyküsü, kısmen bir büyüme hikâyesi ve kısmen de bir soygun filmi gibi. Arkadaşlık, aşk acısı ve bilgisayar oyunları hakkında zekice yazılmış bir eser.”
– Ben H. Winters, Edgar ödüllü Kıyamet Polisi üçlemesi ve Yeraltı Havayolları’nın yazarı
296 sayfa uzunluğundaki kitabın raflardaki yerini alacağı tarih ise 25 Temmuz. Boran Evren tarafından dilimize kazandırılan kitap şu anlık ön siparişte. İyi okumalar!

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dede Korkut Salur Kazan

Salur Kazan’ın Yedi Başlı Ejderhayı Öldürmesi: Kayıp Dede Korkut Nüshasına İlk Bakış

Friends

Friends Dizisi HBO Max’in En Büyük Kozu Olacak