in

Sezen Ünlüönen Yeni Kitabı “İmtiyaz, yahut Cici Kızlara Bir Roman” ile Raflarda

İlk kitabı ile ses getiren Sezen Ünlüönen, yeni eseri “İmtiyaz, yahut Cici Kızlara Bir Roman” ile okurun karşısına çıkıyor.

İmtiyaz, yahut Cici Kızlara Bir Roman - Sezen Ünlüönen
- Reklam -
- Reklam -

Sezen Ünlüönen yeni kitabı İmtiyaz, yahut Cici Kızlara Bir Roman ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, İletişim Yayınları etiketi ile raflara geliyor.

İlk kitabı Kıymetli Şeylerin Tanzimi ile 2017 yılında yine İletişim Yayınları ile karşımıza çıkan Ünlüönen’in yeni eseri yayımlandı. Yazarı aynı zamanda Birikim Dergisi’ndeki metinleriyle de tanıyoruz.

İmtiyaz, yahut Cici Kızlara Bir Roman – Sezen Ünlüönen | Arka Kapak Tanıtımı

“Önceleri gönülsüz ve çekingen olan Nergis arkadaşlarının neşeli hal ve tavırlarından, yalan yanlış uyduruk cevaplarından yavaş yavaş gecenin manasına ve gayesine uyandı. Burada kendisinin başta gözü açılmamış bir sığırcık yavrusu gibi sandığı üzere hayatının ebedi aşkını bulmak için değil, eğlenmek, gırgır ve şamata için bulunuyordu. Bu iyi niyetli, eli yüzü düzgün ama azıcık kalın kafalı oğlanlarla bırak uzun vadeli bir ilişki kurmayı, bu akşam dahi beraber eve dönmeyecekleri açıktı. İşin ucunda hiçbir beklenti olmadığını, burada söylediklerinin ve yaptıklarının hiçbir manası olmadığını idrak edince gevşedi. Oğlanlara durumu çok çaktırmadan, o da işi sululuğa vurmaya başladı. Bir an zihninden, üçlü bir takım olmanın verdiği güvenle bir ‘erkek gibi’ flört ettiği geçti.”

- Reklam -

İç sıkıntılarını, güvensiz arayışları kat eden yolun neşeyle döşendiği bir roman.

Klasik edebiyatın romantizmi, 21. yüzyılın huylarıyla-sularıyla nasıl iş tutar?

İyi eğitim almış, oturmayı kalkmayı bilen bir Nergis, “Kezban Roma’da” durumuyla nasıl baş eder?

Kulağa küpe:

“‘Kız muhabbeti’ asla sadece ‘kız muhabbeti’ değildir!”

- Reklam -

İmtiyaz, yahut Cici Kızlara Bir Roman - Sezen Ünlüönen

İmtiyaz, yahut Cici Kızlara Bir Roman – Tadımlık

Olgunlaşan bir meyve gibi kente düşmüştü Nergis.

Geleli iki aydan fazla olmasına rağmen bir düzen tutturamamış, günlerini sahildeki son çay bahçelerinde aylaklık ederek, bazen (nadiren) düşünerek, çoğunlukla da ardı ardına Türkçe romanlar okuyarak geçirmişti. Senelerdir başka memleketlerde edindiği kruvasanlı, macchiato’lu kahvaltı alışkanlıklarını sürdürmek istemediğinden, sabahları çayla simitle karnını doyuruyor, günün diğer öğünlerini de tostla, gözlemeyle, ayranla geçiştiriyordu. Zaten alıştığı ravioli’leri, burrito’ları burada servis eden hepsi birbirinin aynı lokantaları artık içi almıyordu.

Toplamda 228 sayfadan oluşan İmtiyaz, yahut Cici Kızlara Bir Roman’ın editörlüğü Levent Cantek ve Tanıl Bora ikilisine ait. Eserin düzeltisi Büşra Bakan’a, kapak resmi Güneş Terkol’a ait.

Sezen Ünlüönen ve eserleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hızlı ve Öfkeli 9 Kamera Arkası Görüntüleri Video İzle

Hızlı ve Öfkeli 9’un Kamera Arkası Görüntüleri Nefes Kesiyor

Antoine de Saint-Exupery: Aşk Mektupları Consuelo Suncin

Küçük Prens’in Yazarının Aşk Mektupları, Uzun Bir Miras Kavgası Sonrasında Yayımlanıyor