in

“İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları” Yakında Raflarda

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İngiliz ve Amerikan edebiyatının önemli isimlerini tek bir eserde bizlerle buluşturuyor.

İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları - Kolektif
- Reklam -
- Reklam -

Dikkat çekici bir öykü derlemesi çok yakında bizlerle olacak. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın Modern Klasikler Dizisi kapsamında yayınlanacak bu derlemenin arkasında ise Orwell’dan Borges’e birçok büyük yazarı dilimize kazandıran ünlü çevirmen Celal Üster var. Üster hem öyküleri seçmiş hem de çeviriyi yapmış. Peki bu eserde hangi yazarları okuyacağız?

James Joyce, Virginia Woolf, Katherine Mansfield, Edgar Allan Poe, Herman Melville, Mark Twain, Jack London, Thomas Hardy, Oscar Wilde, Kate Chopin, O. Henry, Lafcadio Hearn, Saki (H. H. Munro), Stephen Crane, G. K. Chesterton, Ambrose Bierce, Sherwood Anderson, Oliver Goldsmith, Washington Irving ve Nathaniel Hawthorne’tan oluşan oldukça kalabalık bir yazar listesi var Kısa Öykünün Büyük Ustaları’nın. Celal Üster gerçekten de akla gelebilecek birçok önemli isme derlemede yer vermiş.

İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

Öykü, dünyanın en eski sanatlarından biri. İnsanlar, en eski çağlardan başlayarak birbirlerine öykü anlatmadan edememişler. Homeros destanlarından Kutsal Kitaplara, Binbir Gece Masalları’ndan Decameron’a pek çok yapıt da, söylenceler ve masallar da hep öyküler anlatır bize. Yüzyılların imbiğinden süzülen kısa öykünün apayrı bir edebiyat türü olarak günümüzdeki biçimine bürünmesi ise 19. yüzyılı bulur.

- Reklam -

Celâl Üster’in yıllar içinde belleğinde iz bırakmış kısa öyküleri bir araya getirdiği bu seçki, İngiliz ve Amerikan edebiyatının büyük ustalarının yapıtlarından bir güldeste. Edgar Allan Poe, Herman Melville ve O. Henry’den Chesterton, James Joyce, Oscar Wilde, Virginia Woolf ve Katherine Mansfield’e, öykü sanatının 19. yüzyıldan 20. yüzyıla evrilişinden bir kesit.

- Reklam -

Şu an ön siparişi verilebilen İngiliz ve Amerikan Edebiyatında Kısa Öykünün Büyük Ustaları 7 Aralık’tan itibaren raflardaki yerini alacak.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Middlemarch - George Eliot

George Eliot’un Ölümsüz Eseri Middlemarch Türk Okurlarıyla Buluşuyor

enki bilal ust

Efsane Çizer Enki Bilal’in Üç Çizgi Romanı Daha Bizlerle