in

Michio Kaku’dan İnsanlığın Geleceği Raflarda

Japon asıllı fizikçi Michio Kaku’nun kaleme aldığı İnsanlığın Geleceği, ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Michio Kaku İnsanlığın Geleceği
- Reklam -
- Reklam -

Oldukça tanınan bir isim olan Michio Kaku, bilimin popüler hale gelmesi ve daha fazla okura ulaşması adına bugüne dek birçok kitap yazdı. Geçtiğimiz yıl orijinal dilinde yayımlanan son kitabı The Future of Humanity de Türkçe olarak İnsanlığın Geleceği adıyla dilimize kazandırıldı.

Henry Semat Profesörü unvanına sahip tek isim olarak bilinen Michio Kaku; teorik fizikçi olmasının etkisiyle de bilimi daha geniş bir kitleye yaymak için uğraşıyor. Televizyon programları, radyo programları, makaleler, sunumlar, okutmanlık gibi farklı birçok alanda başarılı işler ortaya koymuş olan isim; insanlığın ve bilimin gelecekte nereye doğru evrileceğine dair öngörüler sunuyor.

Yazarın gelecek adına doktorsuz bir yaşam, düşünce iletimi, erken kanser teşhisi, sanal organlar gibi olası birçok gelecek senaryosu bulunuyor.

- Reklam -

İnsanlığın Geleceği, İleride Tasarlanacak Teknolojilere Işık Tutuyor

Michio Kaku, İnsanlığın Geleceği isimli kitabında; insan türünün geleceğini ve hayatta kalmasını, Mars gezegeninin yaşama uygun hale getirilmesini ve yıldızlararası yolculuk gibi konuları tartışıyor.

En yakın güneşe ve dış gezegene ulaşmanın yüzyıllar alabileceği göz önüne alındığında; Kaku ayrıca genetik mühendisliği ve insan bilincini biyolojik olmayan makinelere aktarma imkanı da dahil olmak üzere, insanlığın hayatta kalmasını sağlamak için alternatif yollar araştırıyor.

- Reklam -

ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini alan kitap, 370 sayfadan oluşuyor.

Kaku’nun daha önce de Paralel Dünyalar, Zihnin Geleceği, Geleceğin Fiziği, Olanaksızın Fiziği, Einstein’in Evreni, Eninstein’dan Ötesi gibi kitapları dilimize yine ODTÜ Yayıncılık tarafından çevrilmişti.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Okumak lazım. Ufkumuzu açar belki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Paolo Sorrentino

Paolo Sorrentino, Yeni HBO Dizisine Hazırlanıyor

Edward Snowden

Edward Snowden’ın Uzaylı Açıklaması Dikkat Çekti