in

Barbarları Beklerken’in Yazarı J.M. Coetzee’den Tekinsiz Bir Roman: İsa’nın Çocukluğu

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi J.M. Coetzee’nin Jesus Trilogy’nin ilk kitabı İsa’nın Çocukluğu Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

İsa’nın Çocukluğu - J.M. Coetzee
- Reklam -
- Reklam -

J.M. Coetzee imzalı İsa’nın Çocukluğu Türkçeye kazandırıldı. Eser dilimizde yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi Can Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

1940 yılında Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde doğan Coetzee, Cape Town Üniversitesi’nden sonra edebiyat doktorasını Teksas’ta tamamladı. 1972 yılında Güney Afrika’ya dönerek doğduğu şehirde dersler vermeye başladı. İlk kitabı Dusklands 1974 yılında yayımlandı. Yazarın en ünlü eseri sayılan Barbarları Beklerken 1980’de yayımlandı ve Central News Agency Edebiyat Ödülü’ne layık bulundu. 1983’te Michael K / Yaşamı ve Yaşadığı Dönem ile, 1999’da Utanç ile Booker Ödülü’nü kazandı. 2003 senesinde ise Nobel Edebiyat Ödülü’nü kucaklamayı bildi.

Yazarın orijinal adı The Childhood of Jesus olan eseri kendi dilinde ilk defa 2013’te yayımlandı. Eser Jesus Trilogy olarak anılan İsa Üçlemesi’nin de ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Serinin diğer kitapları 2016’da The Schooldays of Jesus ve 2019’da The Death of Jesus adıyla yayımlandı.

- Reklam -

Kitap, Can Yayınları’nın Çağdaş dizisi kapsamında okurlarla buluştu.

İsa’nın Çocukluğu – J.M. Coetzee | Arka Kapak Tanıtımı

İsa’nın Çocukluğu - J.M. Coetzee

Okyanusu aşan uzun bir deniz yolculuğunun sonunda bir adamla bir çocuğun bulunduğu gemi karaya yanaşır. Çocuğun, yani David’in annesi kayıplara karışmıştır ve gemide tanıştığı Simon ona sahip çıkarak sorumluluğunu üzerine alır. Ayak bastıkları bu yeni ülkede onlara yeni bir isim, yeni doğum günleri ve yeni bir hayat verilir.

Bu iki yabancı tanımadıkları, gelenekleri ve dili hakkında hiçbir şey bilmedikleri bu ülkede David’in hiç hatırlamadığı annesini aramaya koyulurlar. Zira Simon onu görür görmez tanıyacaklarından emindir…

Geneli diyaloglardan oluşan bu alegorik ve tekinsiz roman okurlara tam bir edebiyat şöleni sunuyor. Üçlemenin ilk kitabı İsa’nın Çocukluğu’nda çağımızın en büyük yazarlarından J.M. Coetzee, Kafka ve Beckett gibi ustaları aratmayacak bir cesaret ve yaratıcılıkla köksüzlük, yersiz yurtsuzluk gibi günümüze özgü temaları ele alıyor.

- Reklam -

İsa’nın Çocukluğu Hakkında Ne Dediler?

İsa’nın Çocukluğu bizi hem gizemli hem de düşsel bir diyara götürüyor… Anlam arayışına dair Kafkaesk bir mesel anlatıyor.” – Joyce Carol Oates

“Her zamanki gibi J.M. Coetzee tüm kategorilerin elinden ustalıkla kurtulmayı başarıyor… Bu duru, veciz ve şaşırtıcı ölçüde nükteli hikâye imgeleminizde kök salıyor.” – Boyd Tonkin

Toplamda 304 sayfadan oluşan İsa’nın Çocukluğu kitabının tercümesini Bülent Doğan üstleniyor. Doğan daha önce William Golding, Louis de Bernières, Mark Twain, Viktor Pelevin ve Carlos Fuentes gibi isimleri de Türkçeye kazandırmıştı. Eserin editörlüğü Su Akaydın’a, düzeltisi, Burçin Gönül’e ve kapak tasarımı Utku Lomlu’ya ait.

Yayınevinin Çağdaş dizisinde yer alan diğer kitaplarına buradan göz atabilirsiniz.

J.M. Coetzee eserleri ve İsa’nın Çocukluğu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wool Dizi silo oyuncu kadrosu

Kıyamet Sonrasını Konu Alan Wool (Silo) Serisi Dizi Oluyor: Oyuncu Kadrosu Netleşmeye Başladı

Beornus honeyi memeli hobbit tolkien

Soyu Tükenmiş Bir Memeliye Tolkien’in Hobbit Kitabından “Beorn”un Adı Verildi