in

Nobel Ödüllü Yazar J.M. Coetzee’nin İsa Üçlemesi “İsa’nın Ölümü” ile Sona Eriyor

J.M. Coetzee tarafından kaleme alınan İsa Üçlemesi, son kitabı “İsa’nın Ölümü” ile noktalanıyor.

İsa'nın Ölümü - J.M. Coetzee
- Reklam -
- Reklam -

J.M. Coetzee imzalı İsa’nın Ölümü Türkçe raflarında. İsa Üçlemesi’nin son kitabı, yazarın diğer romanlarında olduğu gibi yine Can Yayınları etiketiyle okurların beğenisine sunuluyor.

1940 senesinde Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde doğan J.M. Coetzee, Cape Town Üniversitesi’nden sonra edebiyat doktorasını Teksas’ta tamamladı.

İlk kitabı Dusklands 1974’te basıldı. Yazara ününü getiren kitaplardan Barbarları Beklerken 1980’de okurla buluştu. 1983’te Michael K / Yaşamı ve Yaşadığı Dönem ile, 1999’da ise Utanç ile Booker Ödülü’ne layık görüldü. 2003 yılında ise Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı.

- Reklam -

Orijinal adı The Death of Jesus olan eser ilk olarak 2019’da yayımlandı. Serinin diğer kitapları İsa’nın Okul Günleri (The Schooldays of Jesus) 2016’da, İsa’nın Çocukluğu (The Childhood of Jesus) 2013’te yayımlandı.

Can Yayınları’nın Çağdaş dizisi kapsamında yayımlanan kitap, İsa anlatısına alternatif ve çağdaş bir bakış açısı sunuyor.

İsa’nın Ölümü – J.M. Coetzee | Arka Kapak Tanıtımı

İsa’nın Ölümü - J.M. Coetzee

Estrella’da yaşayan David on yaşlarında, uzun boylu, yapılı bir genç olma yolundadır; en büyük merakıysa arkadaşlarıyla birlikte futbol oynamaktır. Babası Simón onun maçlarını seyredip gelişimine tanık olurken annesi Inés ise bir butikte çalışır. Meraklı David en temel gerçekleri irdeleyen sorularıyla anne babasını ve otorite figürlerini sarsmaya devam eder. Müzik Akademisi’ndeki eğitiminde ise son derece başına buyruk bir tutum sergiler.

Bir gün yakınlardaki yetimhanenin yöneticisi Julio Fabricante, David’e kuracakları yeni bir futbol takımında oynamayı teklif eder. David ailesini terk edip Julio’yla yaşamaya karar verir. Bunu izleyen beklenmedik gelişmelerle aile daha da derinden sarsılacaktır.

- Reklam -

J.M. Coetzee’nin tarihten, bellekten yoksun olmasına karşın soru işaretleriyle dolu bir dünyayı irdelediği benzersiz “İsa Üçlemesi”, İsa’nın Ölümü’yle tamamlanıyor.

İsa’nın Ölümü, yakın dönemde kurmaca alanındaki en ilgi çekici ve en yanlış anlaşılan girişimlerden biri olan üçlemenin son kitabı… Kariyerlerinin son dönemindeki diğer büyük sanatçılar gibi Coetzee de daha az didaktikleşirken ustalaştı, yanıt vermektense soru sormayı seçti. O sorular ki en kadim ve büyükleri, kutsallık ve adalet, ebeveynlik ve ölümden sonraki yaşamla ilgili olanlar. Gelgelelim bu ille de aşırı ciddiyetle ele alınmaları gerektiği anlamına gelmiyor.” – Adam Kirsch, Tablet

Toplamda 192 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Bülent O. Doğan üstleniyor. Kitabın editörlüğü Seçkin Selvi, düzeltisi Ebru Aydın, kapak tasarımı Utku Lomlu imzalarını taşıyor.

Can Yayınları’nın Çağdaş Serisi’nde yer alan diğer eserlere buradaki bağlantıdan göz atabilirsiniz.

J.M. Coetzee eserleri ve yazarın Türkçeye çevrilen son kitabı İsa’nın Ölümü hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

el yazması incil yunan

Savaşta Yağmalanan 1.000 Yıllık El Yazması İncil, Yunan Manastırına İade Ediliyor

the simpsons stephen king göndermeleri

Tarihin En Uzun Soluklu Çizgi Dizisi The Simpsons’taki Stephen King Göndermeleri