in

Perili Masalların Diyarı İskoçya’nın Kapıları Aralanıyor: İskoç Masalları Raflarda

Elizabeth W. Grierson’ın derlediği İskoç Masalları okurlarla buluşuyor. Eser, Maya Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

İskoç Masalları - Elizabeth W. Grierson
- Reklam -

Maya Kitap Masallar Dizisi devam ediyor. Yayınevi, Elizabeth W. Grierson’ın derlediği İskoç Masalları başlıklı kitabı okurla buluşturuyor.

Yayınevinin Rus Masalları, Amerikan Masalları, Kızılderili Masalları, Kore Masalları, Norveç Masalları ve Afrika Masalları gibi pek çok kitaptan oluşan dizisi yeni üyesine kavuşuyor. Bu defa yolculuk İskoçya’nın perili diyarlarına doğru.

İskoç kültürüne ışık tutan bu kitapta toplamda 27 masal yer alıyor. Orijinal adı Scottish Fairy Book olan eser ilk olarak 1910 yılında derlenmişti.

- Reklam -

Masalları derleyen Elizabeth Wilson Grierson, 1869 yılında İskoçya’nın Hawick kasabasında dünyaya geldi. İskoç masalları, halk anlatıları, balad koleksiyonları, Edinburgh ve Floransa seyahat rehberleri de dahil 30’dan fazla kitap yayımladı.

İskoç Masalları – Elizabeth W. Grierson | Arka Kapak Tanıtımı

İskoç Masalları - Elizabeth W. Grierson

Ruhlar ve goblinler diyarı İskoçya’dan perili masallar…

Gece yarılarında ıslak çimlerde dans eden sessiz topluluklar, denizin altında yaşayan halklar, insanların işlerine yardım eden ama biri kendilerini görürse ortadan kaybolan periler gibi alışılmadık canlılar, İskoç masal geleneğinin vazgeçilmez öğeleridir.

İskoç kültürünün periler diyarına inen bu 27 masalla, denizlerden kayalıklara, oradan da doğaya uzanan bir yolculuğa çıkıyoruz.

- Reklam -

Cadılardan deniz perilerine, Kızıl Gaddar’dan Şair Tho­mas’a pek çok ilgi çekici figür İskoç masallarının büyüleyici dünyasında sizi bekliyor.

Geçmişle geleceği birbirine bağlayan bu masallar, masal seven herkesin kitaplığında bulunmalı.

Toplamda 200 sayfadan oluşan İskoç Masalları kitabının Türkçe tercümesi Derya Işık’a ait. Eserin kapak tasarımını Gülay Tunç, redaksiyonunu ise Enes Şahin üstleniyor. Kitap geçen haftalarda raflardaki yerini aldı.

Eser, Maya Kitap’ın Masallar Dizisi’nin 15. kitabı olma özelliğini de taşıyor. Serideki diğer kitapların sıralı listesine buradan göz atabilirsiniz.

Peki siz İskoç Masalları hakkında ne düşünüyorsunuz? Kitabı okuma fırsatı buldunuz mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

peri

Aylık Öykü Seçkisi 137. Sayısı Yayında: “Peri Öyküleri”

The Falcon and the Winter Soldier fragman

The Falcon and the Winter Soldier’ın Super Bowl’a Özel Yeni Bir Fragmanı Yayınlandı