in

Gökcan Şahin İmzalı İstanbul Tanrıları Serisi “Laplace’ın Son Şeytanı” ile Başlıyor

Spekülatif kurgu türünün ödüllü yazarı Gökcan Şahin’in İstanbul Tanrıları serisi, “Laplace’ın Son Şeytanı” kitabı ile başlıyor.

İstanbul Tanrıları: Laplace’ın Son Şeytanı - Gökcan Şahin
- Reklam -
- Reklam -

Gökcan Şahin yeni kitabı İstanbul Tanrıları: Laplace’ın Son Şeytanı ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Antares Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

1988 doğumlu Gökcan Şahin, 2014 yılında Gio Ödülleri’nde Başarılı Ödülü almış, 2021’de TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda üçüncü olmuş bir isim. 5 yazarın distopya türünde yazdığı 5 novellayı içeren Yüksek Doz Gelecek kitabına Karavanlar Çağı ile katkı sunan Şahin, bilimkurgu öykü antolojisi Yeryüzü Müzesi ‘ne de A-T-G-C adlı öyküsüyle katılmıştı.

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi yazarları arasında da bulunan Şahin, son olarak okurların karşısına Suçun Altın Devri adlı distopik polisiye romanı ile çıkmıştı. 2020 yılında Antares Yayınları tarafından yayımlanan eserin ardından Şahin’in ikinci kitabı da yine aynı yayınevi çatısı altında okurla buluşuyor.

- Reklam -

İstanbul Tanrıları serisinin ilk cildi Laplace’ın Son Şeytanı, birbiriyle bağlantılı 6 öyküden oluşuyor. Eser, farklı güçlere sahip bir grup kahramanın günümüz İstanbul’undaki tuhaf maceralarını konu alıyor.

İstanbul Tanrıları: Laplace’ın Son Şeytanı – Gökcan Şahin | Arka Kapak Tanıtımı

İstanbul Tanrıları: Laplace’ın Son Şeytanı - Gökcan Şahin

Sen de farklı olmayı istemez miydin?

Belki suçlu insanların zihinlerine sızıp onları çıldırtmak, belki bedenlerini bu dünyadan çok uzaklara göndermek, belki de avuçlarındaki zamanın yıkıcı kudretiyle kendi adaletini sağlamak… Başka insanların şekline girip birilerinden intikam almayı ya da durdurulamaz gücünle tüm öfkeni kusmayı hayal etmedin mi sen de? Peki sınırsız bilgiye sahip olmak istemez miydin? Geçmişe ve şimdiye dair her şeyi biliyor olsan, gelecek de ellerinde olmaz mıydı? Laplace’ın Şeytanı gibi…

- Reklam -

İnsanlık tarihi, tanrısal güçlerin peşinden koşanlarla dolu. Fakat sahip olduğunda her şeyin yolunda gideceğinden emin misin?

Günümüz İstanbul’unda, birbiriyle iç içe geçen altı ayrı öykü. Tanıdık hayatlar, “farklı” kahramanlar… TBD ve GİO ödüllü yazar Gökcan Şahin’den, büyük bir kurmaca evreninin ilk basamağı: Laplace’ın Son Şeytanı

Toplamda 298 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Ozancan Demirışık‘a, kapak tasarımı Yunus Karaaslan‘a, sayfa düzeni Adem Şenel‘e ait.

İstanbul Tanrıları serisinin ikinci cildi ile yakın gelecekte maceraya devam edecek. Serinin üçüncü kitabı ise şu anda yazım aşamasında.

Gökcan Şahin‘in son kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Thirteen Lives Fragmanı: Mağarada Mahsur Kalan Çocuklar

Tayland’da Mağarada Mahsur Kalan Çocukların Hikâyesini Konu Alan “Thirteen Lives” Filminden İlk Fragman

see 3 sezon final jason momoa

Apple’ın Jason Momoa’lı Bilimkurgu Dizisi “See” 3. Sezon ile Final Yapacak: İlk Tanıtım Paylaşıldı