in

Calvino’nun ‘Yeryüzünde Kalan Son Kadın’ Dediği Natalia Ginzburg’un “İşte Böyle Oldu” Romanı Türkçede

Natalia Ginzburg imzalı “İşte Böyle Oldu” romanı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Can Yayınları tarafından yayımlanıyor.

İşte Böyle Oldu - Natalia Ginzburg
- Reklam -
- Reklam -

Natalia Ginzburg’un İşte Böyle Oldu isimli romanı raflarda. Kitap, Can Yayınları’nın Modern dizisi kapsamında okurun beğenisine sunuluyor.

1916 yılında İtalya’nın Palermo kentinde doğan Natalia Ginzburg, edebiyat kariyerine Floransa’da yayımlanan Solaria adlı dergide öyküler kaleme alarak başladı. 1938 senesinde yayımcı ve direnişçi Leone Ginzburg ile hayatını birleştirdi. İtalyan tarihçi Carlo Ginzburg’u dünyaya getirdi. 1940’lı yıllarda sürgüne gönderildi. Bu yıllarda Alessandra Tornimparte takma adıyla Kente Giden Yol’u yazdı. 1947’de yayımlanan İşte Böyle Oldu ile Tempo Edebiyat Ödülü’nü kazandı.

1952’de Bütün Dünlerimiz, 1957’de Sagittario yayımlandı. Bu kitabıyla Viareggio Ödülü’ne layık görüldü. 50’lerin sonunda Londra’ya taşınan yazar, otobiyografik romanı Aile Sözlüğü ile Strega Ödülü’ne değer bulundu. 1991’de Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi’ne üye seçildi. Aynı sene yaşamını yitirdi.

- Reklam -

Türkçede daha önce Aile Sözlüğü, Bütün Dünlerimiz, Kente Giden Yol ve Sevgili Michele gibi kitapları yayımlanan Ginzburg; şimdi İşte Böyle Oldu ile okurun karşısına çıkıyor. Orijinal adı È stato cosi olan kitap, genç bir kadının tabancaya uzanışının hikâyesini konu alıyor.

İşte Böyle Oldu – Natalia Ginzburg | Arka Kapak Tanıtımı

İşte Böyle Oldu - Natalia Ginzburg

“Yazı masasının çekmecesinden tabancayı aldım ve ateş ettim. Alnının ortasına ateş ettim.”

Bir pansiyonda yalnız başına yaşayan genç bir kadın, kendisinden yaşça büyük bir adamın cazibesine kapılır. Tanımadığı bu adama âşık olduğuna kendisini ikna eder. Evlenirler, çocuk sahibi olurlar. Ancak kocasının ilgisizliği çok geçmeden sadakatsizliğe dönüşecek ve kadın, kimsesizliğinin ve çaresizliğinin tek bir çözümü olabileceğini fark edecektir.

Natalia Ginzburg, toplumun kayıtsızca azap çekmeye terk ettiği bir kadının çekmecedeki tabancaya uzanışının hikâyesini, öfkesini hiç gizlemeden ya da tatlandırmadan, oldukça yalın bir şekilde ifade ediyor: İşte Böyle Oldu.

- Reklam -

İşte Böyle Hakkında Ne Dediler?

Natalia Ginzburg yeryüzünde kalan son kadın. Öbür insanların tümü erkek.” Italo Calvino

“Ginzburg bize kadın ifadesine ve nasıl bir ses olduğuna dair yeni bir şablon sunuyor.” Rachel Cusk, Çerçeve’nin yazarı

Ginzburg’un tarzı, esrarlı açıksözlülüğü, zorlama ya da soğuk gözükmeden şeyleri gerekli, dürüst ve açık bir şekilde ortaya dökmeye yönelik sağlıklı becerisi aklımı başımdan aldı.”Maggie Nelson, Argonautlar’ın yazarı

Toplamda 104 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini Şemsa Gezgin, editörlüğünü Nükhet Polat, düzeltisini Ebru Aydın, kapak tasarımını Utku Lomlu üstleniyor. Can Modern dizisinin yürütücülüğü ise Emrah Serdan’a ait.

Can Modern Dizisi kapsamında yayımlanan diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Natalia Ginzburg romanları ve yazarın Türkçedeki son kitabı İşte Böyle Oldu hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz. Kitap haberlerinden daha sık haberdar olmak için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Küçük Su Kütleleri - Nina Mingya Powles | Haftanın Kitabı #246

Küçük Su Kütleleri – Nina Mingya Powles | Haftanın Kitabı #246

Margot Robbie Karayip Korsanlari iptal

Başrolünde Margot Robbie’nin Yer Aldığı Yeni “Karayip Korsanları” Filmi İptal Edildi