in

Isaac Asimov’un Bağımsız Bilimkurgu Romanı “İşte Tanrılar” Raflarda

Isaac Asimov’un bağımsız bilimkurgu romanlarının en iyilerinden biri olan “İşte Tanrılar”, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İşte Tanrılar - Isaac Asimov Bilimkurgu
- Reklam -
- Reklam -

Isaac Asimov imzalı İşte Tanrılar, yıllar sonra yeniden raflardaki yerini aldı. Hugo, Nebula ve Locus gibi türün en önemli ödüllerini kazanan roman, bilimkurgu yazarının tekil anlamdaki en iyi yapıtlarından biri olarak anılıyor.

Bilimkurgunun en büyük ustalarından biri olarak anılan Isaac Amisov, tüm dünyaca daha çok Vakıf ve Robot serisi ile tanınıyor. Gerek bilim gerek bilimkurgu alanında yazdığı birçok kitap ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Şimdi, Asmiov’u Asimov yapan bir kitap daha nihayet yıllar sonra yeni çevirisi ile bir kez daha raflara gelmiş durumda.

Orijinal adı The Gods Themselves olan İşte Tanrılar, Asimov’un bağımsız bilimkurgu romanlarının en önemli işi olarak gösteriyor. Hatta usta yazar kendisi kitap tanıtımında, “bilimkurgudaki en iyi uzaylı tasvirini barındıran, ayrıca yazıp yazabileceğim en iyi metin” diyor.

- Reklam -

İşte Tanrılar – Isaac Asimov | Arka Kapak Yazısı

İşte Tanrılar - Isaac Asimov

“Paralel evrenden enerji transferi ve sıradışı uzaylılar içeren çok katmanlı
bir hikâye. Asimov’un yazdığı en iyi tekil eser.”
– The Encyclopedia of Science Fiction

Hugo En İyi Roman Ödülü / Nebula En İyi Roman Ödülü / Locus En İyi Roman Ödülü

“TARİHTE MUTLU SONLAR DEĞİL, AŞILACAK KRİZ ANLARI VARDIR.”

Isaac Asimov, bilimin içinden gelip bilimkurguda devrim yapan, bilimkurgunun üç büyük ustasından biri. İşte Tanrılar ise Asimov’un bağımsız bilimkurgu romanlarının zirvesi, yazarın kendi tabiriyle “bilimkurgudaki en iyi uzaylı tasvirini barındıran, ayrıca yazıp yazabileceğim en iyi metin.”

Yirmi ikinci yüzyıl. Dünya, Elektron Pompası’nın icadıyla sınırsız ve bedava enerjiye ulaşmış durumda. İnsanlığın hayallerini gerçekleştirmesi ve gelişmesinin önünde neredeyse hiç engel yok. Bu başarının arkasında
ise Dünya ile kendi paralel evrenleri arasında madde değişimi yapabilen uzaylılar var.

Her ne kadar bedava olsa da bu enerji bedelden yoksun değil. Ne insanların ne de uzaylıların öngörebildiği bir felaket yakında: Güneş’in ve Dünya’nın tümüyle yıkımı.

- Reklam -

Bu felaketin farkında olan sadece birkaç kişi var: Dünyalı bir sürgün biliminsanı, ölen bir gezegende yaşayan asi bir uzaylı, Ay’da doğmuş ve geleceğe dair tutarlı tahminleri olan bir Sezgici. Onların söylediklerine inanan kimse olmasa da evrenlerin kurtuluşu bu üçlünün ellerinde.

İşte Tanrılar, çabaları nafile olmayanların kitabı.

Cihan Karamancı’nın çevirisini üstlendiği romanın editörlüğünü Yankı Enki, düzeltisini Ömer Ezer ile Yankı Enki, kapak tasarımını Hamdi Akçay üstleniyor. 360 sayfadan oluşan İşte Tanrılar, Mayıs 2021 itibarıyla raflarda ve internet kitap satış sitelerinde yerini almış durumda.

Eser, daha önce Altın Kitaplar etiketiyle 1985 yılında ve yine aynı adla yayınlanmıştı.

Peki ya siz söz konusu kitabın konusunu nasıl buldunuz? Asmiov’un en önemli eserlerinden biri sayılan İşte Tanrılar’ı okumayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Matelot Matelot dedi ki:

    İthaki öneririm. (20 karakter)

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Altın kitapların ilk cümleleri size net bir fikir vermeli bence. :slight_smile:

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Raised by Wolves 2. sezon

Raised by Wolves 2. Sezonuna Yeni Oyuncular Katıldı

Hulk vs Avengers

Hulk vs Avengers: Marvel Kahramanlarının En Acımasız Savaşlarını Kim Kazandı?