in

İthaki Yayınları’ndan Yeni Dizi: Karanlık Kitaplık

İthaki Yayınları, tıpkı Bilimkurgu Klasikleri gibi, korku ve gotik romanlarını bir araya getirip bu türün klasiklerini tek bir çatı altında toplayacağı yeni bir seriye başladı.

karanlik kitaplik ust 1
- Reklam -
- Reklam -

Uzuuuun yıllardır fantastik, bilimkurgu, polisiye ve korku edebiyatı başta olmak üzere bizleri birbirinden kıymetli pek çok eserle buluşturan İthaki Yayınları yepyeni bir serinin startını verdi: Karanlık Kitaplık

Adından da anlaşılacağı üzere, korku ve gotik türünde yazılmış ve gerek fantastik gerekse de diğer edebiyat türlerine giren yapıtları tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan bir seri bu. Ki bu çok güzel bir haber! Düşünün… O çok sevdiğimiz Bilimkurgu Klasikleri de tamamen böyle bir gayeyle başlatılmış ve hem dilimize çevrilmiş önemli eserlere hem de daha önce okumadığımız nice güzel kitaba ev sahipliği yapmıştı, yapmaya da devam ediyor. Yayınevi Genel Editörü Alican Saygı Ortanca‘nın sosyal medya hesabından yaptığı duyuru da bunu doğrular nitelikte:
[…] Bu seriyi yaparkenki birincil amacımız yıllar içerisinde düzensiz ve dağınık olarak yayımladığımız eserleri bir araya getirmek. İlk iki kitap da bunun bir göstergesi. Bu kadar yoğun yayıncılık yaparken bazen bizim bile atladığımız ama yayımlarken çok keyif aldığımız eserlerin kaosta kaybolmasını önlemek istiyoruz. Ama tabii ki bu yalnızca eski eserleri yan yana koyacağız sonra da keyfimize bakacağız demek değil.

Daha önce hiç çevrilmemiş yazarlar, çevrilmiş yazarların çevrilmemiş kitapları, kuytuda kalmış başyapıtlar da serinin bir parçası olacak. Zaten yeni bir iş yaparken üzerine koymak, eskisinden daha iyisini yapmak taviz vermek istemediğimiz bir konu. Bu bağlamda Clive Barker, Robert Aickman ve Richard Matheson gibi üstatların daha önce hiç çevrilmemiş eserlerini yayımlayacağımızı da buradan müjdeleyelim.

- Reklam -

Diğer bir amacımız da halihazırda yayımladığımız H. P. Lovecraft, William Hope Hodgson gibi ustaların eserlerini yayımlamaya devam etmek için (özellikle kendimize) motivasyon yaratmak. Kim bilir, belki bu sayede Clark Ashton Smith, Robert E. Howard, Algernon Blackwood da seride kendine yer edinir. Hatta bizim dönemimizin Karanlıkta 33 Yazar‘ını bile yapacak gücü kendimizde buluruz. […]
Sizi bilmiyoruz ama Clive Barker, Clark Ashton Smith ve Richard Matheson isimlerinin daha önce hiç çevrilmemiş eserlerini okuma fikri bizi şimdiden heyecanlandırıyor…

Karanlık Kitaplık serisinin ilk kitabı daha önce yayınevinin bünyesinden çıkan, Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana (Ray Bradbury) ve Uykulu Kuytu Söylencesi (Sleepy Hollow – Washington Irving) oldu. Her iki eser de diziye özel dizayn edilmiş yeni kapaklarıyla yakında raflarda olacak. Hatta Bradbury’nin romanı için elimizde bir tarih bile var: 11 Mayıs.

- Reklam -
karanlik kitaplik 001
Büyük hâli için tıklayın.

Bilimkurgu Klasikleri gibi heyecanla takip ettiğimiz, uzun soluklu bir seri olması dileklerimizle… O değil de Karanlık Kitaplık ibaresinin ortasındaki o kurukafa çok hoş durmamış mı?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

26 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Voldemort Voldemort dedi ki:

    İthaki kendi topuğuna sıktı. Artık Bilimkurgu Klasiklerinin kapakları begenilmeyecek. Bunlar daha güzel.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Kapaklar şahane olmuş cidden :slight_smile: Siyah sırtlarıyla kitaplıkta çok güzel dururlar ayrıca. Ama asıl logodaki o kafatası beni benden aldı. Murray? Sen misin? :skull:

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Umarım seriye dahil edilecek kitaplar arasında, Clive Barker’ın The Hellbound Heart novellası da olur. Sinemada boy gösterip gönüllere korku salan Cenobitler, bu sefer de ortaya çıktıkları ilk roman aracılığıyla yüreklere korku salsınlar.

  4. Avatar for erce erce dedi ki:

    İthaki madeni buldu işliyor. sanırım bundan sonra bir fantastik kurgu serisi yada polisiye filan yapabilirler…

  5. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Sonunda korkuseverlerin de bir serisi oldu. Buna çok sevindim. Alternatif türler arasında bence en boşlanan ve diğer türlerin arasında en az çevrilen tür korku. İthaki bu hamlesiyle açığı kapatacak gibi. Umarım uzun yıllar devam eder.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

21 cevap daha var.

yabancı edebiyat türk türkiye bahsi dosya

Türk Bahsi Geçmesiyle Akıllarımızda Yer Edinen Yabancı Edebiyat Eserleri

the handmaids tale ucuncu sezon onay

Sevilen Dizi The Handmaid’s Tale Üçüncü Sezon Onayını Aldı!