in

J.G. Ballard’ın Kristal Dünya Adlı Distopyası Raflarda

Kıyamet sonrası kurguların usta ismi J.G. Ballard’ın 1966 yılında yayımlattığı Kristal Dünya, ilk kez Türkçe olarak karşımızda.

kristal dunya ust
- Reklam -
- Reklam -

Çarpışma ve Gökdelen gibi vurucu eserleriyle tanıdığımız J.G. Ballard‘ın Kristal Dünya (The Crystal World) adlı romanı raflardaki yerini aldı. Yazarın 1966 yılında kaleme aldığı roman, Batı Afrika ormanlarının derinliklerindeki bir kristalleşme felaketini konu alıyor.

Yazarın kariyerindeki dördüncü romanı olan Kristal Dünya, aynı zamanda The Illuminated Man adlı hikâyesinin de bir nevi devamı niteliğini taşıyor.

Kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:

kristal dunyaBilimkurgu edebiyatında çığır açan kurgularıyla hafızalara kazınan usta yazar J.G. Ballard, Kristal Dünya’da Batı Afrika cangılının derinliklerinde tekinsiz bir dünya kuruyor.

- Reklam -
- Reklam -

Gözlerden ırak bir cüzam hastanesine davet edilen Doktor Sanders’ın yolculuğu, kristalleşen ormanın gerçeküstü varlığıyla süreğen, belirsiz, mucizevi bir rüyaya evrilir. Ağaçların mücevherlere, timsah ve kuşların kristallere dönüştüğü bir anti-yolculuktur bu; gerçekliğin doğasından rüyaya kaçışa doğru uzanan.

“Asıl yabancı gezegen dünyamızdır,” diyen Ballard’dan, okurunu bir kez daha belirsizliğe sürükleyen epik bir anlatı.
Sel Yayıncılık tarafından basılan romanın çevirisi Ali Karatay‘a ait. Yayına hazırlığını Mısra Gökyıldız, editörlüğünüyse Müge Çavdar yapmış. Ballard’ın erken dönem çalışmalarını okumak isteyenler için güzel bir fırsat.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Baktım ama Türkçe baskısı yok galiba ya da ben bulamadım. Neyse artık ne bassalar kabul edeceğiz.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    The Terminal Beach adlı hikâye derlemesindeymiş. Türkçesi yok sanırım. Ben yine de belirteyim dedim, aslından okuyanlar varsa bağlantıyı kurarlar böylece.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

jules verne kapak

Jules Verne’in 100 Yılı Aşkın Süre Saklı Kalan Kitabı 20. Yüzyıl Paris’ini Başarıyla Tahmin Ediyor

dede korkut

Dede Korkut’un Kayıp 13. Destanı Özel Bir Baskıyla Gelecek!