in

J.K. Rowling, Cormoran Strike’ın 5. Kitabını Tamamladı

J.K. Rowling, Robert Galbraith mahlasıyla yazdığı polisiye kitap serisi Cormoran Strike’ın beşinci kitabını tamamladığını duyurdu.

J.K. Rowling
- Reklam -
- Reklam -

Dünyaca ünlü Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, kaleme aldığı polisiye serisi Cormoran Strike için bir durum güncellemesi paylaştı. Başarılı yazar, serinin 5. kitabını yazmayı tamamladığını duyurdu.

Rowling’in Robert Galbraith takma adıyla yazmaya başladığı suç/polisiye roman serisi Cormoran Strike serisinde beşinci kitabın yazımı tamamlandı. Yazar, Twitter üzerinden paylaştığı gönderiyle esere son noktayı koyduğunu okurlarıyla paylaştı.

Cormoran Strike Serisinin Romanları Türkçeye Kazandırılmaya Devam Ediyor

Serinin dördüncü kitabı, orijinal dilinde 2018 yılında yayımlanmıştı. J.K. Rowling, kısa aralıklarla birbiri ardına çıkarttığı Cormoran Strike romanlarında; ara ara Fantastik Canavarlar film serisinin senaryosunu yazmak için uzaklaşıyordu. Görünüşe göre yazar Fantastik Canavarlar 3 filminin senaryosundan sonra roman serisine geri dönmüş.

kotuluk kariyeri cormoran strike 3 ust

Türkçede serinin kitapları Pegasus Yayınları etiketiyle yayınlanıyor. İlk kitap Guguk Kuşu (The Cuckoo’s Calling), ikinci kitap İpekböceği (The Silkworm) ve üçüncü kitap Kötülük Kariyeri (Career of Evil) Türkçedeki yerini aldı. Serinin dördüncü kitabı olan Lethal White ise yayıma hazırlanıyor.

Kötülük Kariyeri | Arka Kapak

Dedektif Cormoran Strike’ın asistanı Robin Ellacott’a gizemli bir paket gönderilir ve içinden çıkan kesik kadın bacağıyla tüm dikkatler yeniden Strike’ın dedektiflik ofisine döner…

- Reklam -

Strike, gönderilen bu mesaja çok şaşırmamış, ama yine de içine kurt düşmüştür. Geçmişini düşündüğünde böyle bir şeye teşebbüs edebilecek dört kişi zihninde canlanır. Bu dört şüphelinin her biri de akla hayale gelmeyecek kötülükleri yapabilecek kadar zalimdir.

Polis tek bir şüpheli üzerinde yoğunlaşır fakat Strike, emniyet güçlerinin yanlış kişinin peşinde koştuğunu düşünüp Robin’le birlikte meseleye el koymaya karar verir. Yakaladıkları ipuçlarının peşinde karanlık ve dolambaçlı yollara düşen Strike ve Robin için zaman tükenirken ikisinin hayatını da kâbusa çeviren çok daha ürkütücü olaylar kapılarını çalar…

Strike Televizyona da Uyarlanıyor

J.K. Rowling’in polisiye serisi Strike adıyla BBC One ekranlarında televizyona da uyarlanıyor. 2017 yılından beri ekranlarda olan dizinin 3. sezonunun bu yıl içerisinde yayınlanması bekleniyor. Dizide Cormoran Strike karakterini Tom Burke, Robin Ellacott’ı Holliday Grainger ve Matthew Cunliffe’ı Kerr Logan canlandırıyor.

strike bbc one

Cormoran Strike serisinin dördüncü kitabı Lethal White’ı yakın zamanda Türkçede görmeyi bekliyoruz. J.K. Rowling’in noktayı yeni koyduğu beşinci kitap ise orijinal dilinde muhtemelen 2021’in ilk aylarında yayımlanacak.

Rowling’in ilk olarak Robert Galbraith takma adıyla kaleme aldığı polisiye kitaplar, gerçek yazarın ortaya çıkmasıyla büyük yankı uyandırmıştı.

Peki siz bu seriyi takip ediyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Açlık Oyunları Serisine Yeni Kitap Geliyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for gearcy gearcy dedi ki:

    ya ben bayılıyorum bu seriye ama lanet olsun ki türkiye 1 kitap geriden geliyor. Daha 4. kitabı bekliyoruz mal gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

oh kaos inceleme

Oh Kaos: En Sevdiğimiz Arka Bahçe

Anaconda

Anaconda Film Serisi Yeniden Çekilecek