in

J.K. Rowling: “Hayatımı Mahvedince Harry Potter’ı Yazdım”

J.K. Rowling, yeni kitabı Troubled Blood tanıtımı için katıldığı programda Harry Potter serisini “ne sayesinde” yazmaya başladığını açıkladı.

J.K. Rowling Hayatı Açıklama
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter serisinin dünyaca ünlü yazarı J.K. Rowling, yeni Cormoran Strike kitabı Troubled Blood için bir radyo programına katıldı. Yazar, Harry Potter dünyasının ilk kitabı Felsefe Taşı’nı “hayatını mahvedişi” sayesinde kaleme aldığını itiraf etti.

BBC Radio 2 kanalında Ken Bruce’un programı “Tracks of My Years”a konuk olan yazar, yazmaya başlamadan önce inançtan yoksun olduğunu ifade etti.

55 yaşındaki yazar, şöyle konuştu:

- Reklam -

“Beni kitabı tamamlamaya ve ona gerçekten inanmaya iten şey, genel olarak hayatımı mahvetmiş olmamdan kaynaklıydı.”

Yazarın aklına genç bir büyücünün maceraları fikri 1990 yılında, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Kings Cross istasyonunda, rötar yapmış bir treneyken aklına gelmişti. Rowling, bu ilk kitabı eşi Jorge Arantes’ten ayrıldıktan sonra, Edinburg kentinde yalnız bir anne olarak yaşadığı dönemde yazmaya başladı.

J.K. Rowling Harry Potter ve Felsefe Taşı

J.K. Rowling’in Harry Potter serisini yazmaya başladığı dönemdeki zorlu hayatı, hatta onlarca ret mektubu sonrası Felsefe Taşı’nı bastırmayı başarması ve kitabın dünya çapında üne kazanması; çoğu başarı hikâyesinde sık sık karşımıza çıkıyor.

J.K. Rowling, Yeni Kitabı Troubled Blood Nedeniyle Eleştirilerin Odağında

J.K. Rowling’in Robert Galbraith takma ismi ile kaleme almaya başladığı Cormoran Strike serisinin beşinci kitabı olan Troubled Blood geçen haftalarda raflardaki yerini aldı. BBC One dizisine de (Strike adıyla) uyarlanan polisiye roman serisinin yeni kitabı, pek çok eleştirinin odağına oturdu.

- Reklam -

Kitapta, kadın kıyafetleri giyerek cinayetler işleyen bir erkek konu alınıyor. Rowling, daha önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla LGBT+ bireyleri kızdırmıştı. Şimdi ise kitabında temayı yine bu cephede seçtiği için transfobik gibi suçlamalarla karşı karşıya.

Kadın kılığına girip kurbanlarını kandıran katilin bulunmaya çalıştığı Troubled Blood, henüz Türkçeye kazandırılmadı. Serinin şimdiye dek dilimize yalnızca ilk üç kitabı çevrildi: Guguk Kuşu (The Cuckoo’s Calling), İpekböceği (The Silkworm) ve Kötülük Kariyeri (Career of Evil). Dördüncü kitap Lethal White ise henüz çeviri aşamasında.

J.K. Rowling Cormoran Strike trans seri katil

Rowling, şahsına yöneltilen bu eleştirileri reddetti. Ancak yazara olan tepkiler gerek sosyal medyada gerekse kitap dünyasına devam ediyor. Öyle ki yurt dışında bazı kitabevleri yazarın eserlerini satış listelerinden çıkardıklarını duyurdu.

J.K. Rowling’in bu açıklaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Hogwarts Legacy Fragmanı: Yeni Harry Potter Oyunu 2021’de Geliyor

Kaynak: Metro

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Waxillium Waxillium dedi ki:

    Yıllardır anlat anlat bitiremedi, yine yeni bir konu bulup kendini araya sıkıştırıyor. Ecnebilerin attention wh*re dedikleri terime uymak için kendini heder etti kadın.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu kadında yıllarca Harry Potter serisini yiye yiye sömüre sömüre bir türlü bitiremedi.Yazar olarak edebiyat dünyasında başka başarısı yok.Senarist olarak yazdığı Fantastik Canavarlar filmleri fiyasko.Sürekli saçma ilgisiz açıklamalarla gündeme gelmek için uğraşıyor.Ölene kadar durmayacak anlaşılan.

  3. Avatar for pcd pcd dedi ki:

    Ama zaten ne şartlarda yazdığını biliyoruz, yeni hiçbir şey söylememiş :thinking: Sanırım konuşmayı ve konuşulmayı seviyor, konu ne olursa olsun. Kitaplarının satışı için böyle bir şeye ihtiyacı olmadığı halde sürekli gündemde olmasının daha iyi bir açıklaması gelmiyor aklıma.

  4. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Bir Tolkien olmadığı(olamadığı) için böyle şeyler deniyor bence. Tolkien hayatta olmasa bile kitaplarını sattırıyor.

  5. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Şimdilerde yaptıklarının sebebi belli oldu. Harry Potter vol.2 hayırlı uğurlu olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Chungking Express Devam Filmi

Chungking Express Devam Filmi Yolda: Wong Kar-wai Çalışmalara Başladı

Atmaca - Hikmet Hükümenoğlu

Atmaca: Hikmet Hükümenoğlu’nun Yeni Romanı Yayımlandı