in

J.K. Rowling Yeni Kitabı Ickabog ile Geliyor: Kitap İnternetten Ücretsiz Paylaşılacak

J.K. Rowling karantina sürecinde eski projelerinden “Ickabog”u raftan indirdi. Yazar, eserden bölümleri internette ücretsiz olarak yayınlayacak.

J.K. Rowling Yeni Kitabı The Ickabog
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter serisinin dünyaca yazarı J.K. Rowling, 10 yıldan uzun bir süre önce kaleme aldığı bir peri masalını gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. Başarılı yazar Twitter üzerinden yaptığı bir duyuruyla, karantina süresince zamanlarını evde geçirmek zorunda kalan çocuklar adına, bu zamana dek yalnızca sadece kendi çocuklarının okuduğu ve şimdiye dek tavan arasında sakladığı Ickabog adlı öyküyü ücretsiz olarak paylaşacak.

Ozan Beedle’ın Hikâyeleri ve kaleme aldığı bazı Harry Potter öyküleriyle de aslında bu tarz metinlerde ne kadar iyi olduğunu kanıtlayan Rowling, yıllar önce yazdığı ve tavan arasında sakladığı bir öyküsünü okurlarıyla buluşturacak. Yazar konuyla ilgili detaylı bir metni internet sitesinde paylaştı.

Rowling, The Ickabog adını verdiği öykü fikrinin Harry Potter serisini yazarken aklına geldiğini söyledi. İlk taslaklarını Potter’ı yazarken tamamladığı öyküyü Ölüm Yadigarları sonrası yayınlamaya niyetlendiğini ancak sonra bu fikirden vazgeçtiğini belirtti. Bir süreliğine çocuk kitaplarından uzaklaşmaya karar verdiğini ve bu nedenle de The Ickabog’un ilk taslağının tavan arasına çıktığını ve yaklaşık on yıl kadar orada kaldığını itiraf etti.

- Reklam -

J.K. Rowling: “Öykünün Harry Potter İle Bir Alakası Yok”

Nihayet öyküyü tamamlamaya karar verdiğini söyleyen Rowling, birkaç hafta önce çatı katından inen tozlu kutunun fotoğrafını da Twitter üzerinden paylaştı.

the ickabog j.k rowling harry potter

Kutuyu açmanın adeta bir zaman kapsülünü açmak gibi olduğunu belirten Rowling, çoğu metnin el yazması olduğunu ancak çok azının da çıktı olarak alındığını yine fotoğraflar eşliğinde gösterdi.

Yazar öyküyle alakalı paylaşımlara başlamadan önce daha en başında büyük harflerle uyarıda bulundu ve bunun bir Harry Potter spin-off’u olmadığını söyledi. Söz konusu Tweet dizisine hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

- Reklam -

Ickabog adlı öykü her gün kendisine özel hazırlanan theickabog.com sitesinde ücretsiz şekilde yayınlanacak. Öyküyü okumak için herhangi bir üyelik şartı aranmayacak. Hafta içi her gün bir veya birden fazla sayıda bölümün yayınlanacağı öykü 10 Temmuz 2020 tarihinde sona erecek.

Rowling, Çocuklardan Kitabın Çizimlerini Üstlenmelerini İstiyor!

Bununla birlikte yazarın oldukça heyecan veren bir fikri daha var. Okurlardan kitabı kendisi için resmetmelerini ve hayal güçlerini kullanmasını isteyen Rowling, en iyi çizimlerin Kasım 2020’de yayımlanacak olan basılı kitapta da yer alacağını duyurdu.

The Ickabog - J.K. Rowling

Yazar son olarak bu kitaptan elde edeceği tüm gelirleri Koronavirüs salgınından etkilenenlere bağışlayacağını da söyledi. Rowling, daha önce yayımladığı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? ve Çağlar Boyu Quidditch kitaplarının haklarını da hayır kuruluşlarına bağışlamıştı.

[The Ickabog Tüm Bölümlerini Türkçe Okumak İçin Tıklayın]

J.K. Rowling’in bu son duyurusunu sizler nasıl buldunuz? Uzun yıllar sonra Harry Potter’ın yazarından yeni bir macera okumaya hazır mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Rowling’in Şimdiye Dek Açıkladığı 17 Harry Potter Sırrı

Kaynak: Jkrowling.com

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Rowling adını görünce bir heyecan yaptım ama öyle çok büyük bir haber değilmiş. :grin:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yedi Kartal Efsanesi Saygın Ersin

Saygın Ersin İmzalı Yedi Kartal Efsanesi Yıllar Sonra Tekrar Bizlerle

It's Always Sunny in Philadelphia 15. Sezon

It’s Always Sunny in Philadelphia 15. Sezon Onayı ile Rekora Gidiyor