in ,

J.K. Rowling, Ukraynalı Çocuklar için Yardım Kampanyası Başlattı

J.K. Rowling, Ukrayna-Rusya savaşı sırasında zarar gören yetim çocuklar için yardım kampanyası başlattı. Harry Potter’ın yazarı, Lumos Vakfı ile harekete geçti.

J.K. Rowling ukraynalı çocuklar yardım kampanyası
- Reklam -
- Reklam -

J.K. Rowling, Ukrayna-Rusya savaşında zarar gören yetim çocukları korumak için yardım kampanyası başlattı.

Ünlü Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, Ukrayna’ya yardım kampanyası düzenliyor. Kurucuları arasında yer aldığı Lumos Vakfı ile Ukrayna-Rusya savaşına kayıtsız kalmayacak. Yiyecek, giysi ve hijyen ekipmanları için para toplayan kuruluş aynı zamanda ülkeden ayrılmak isteyenlere de yardımcı olacağını söylüyor.

Dünyaca ünlü Harry Potter kitaplarının yazarı ve Fantastik Canavarlar filmlerini senaristi J.K. Rowling bu sefer öncülük ettiği yardım kampanyası ile isminden söz ettiriyor. Başarılı yazar kurucusu olduğu Lumos Vakfı ile Ukrayna’da devam etmekte olan savaştan etkilenen çocuklara yardım elini uzatıyor. Vakıf aracılığı ile toplanan yardımlar yiyecek, kıyafet ve temizlik malzemelerine harcanacak. Bununla birlikte Rus işgalci kuvvetlerinin yer aldığı şehirlerden ayrılmak isteyenlere de yardım eli uzatılacak. Lumos, bu kampanyanın Ukrayna hükumeti tarafından onaylandığını da duyurdu.

- Reklam -

J.K. Rowling yardım kampanyasını sosyal medya üzerinden bizzat duyurdu. Ünlü yazar savaşın yıkıcı etkilerine dikkat çekerek şu sözleri paylaştı:

“Savaş çocukluğu parçalara böler ve aileleri birbirinden ayırır.

“Lumos Vakfı Ukrayna’da mahsur kalmış sayısız yetim çocuk için yardım kampanyası başlatıyor.”

J.K. Rowling Tarafından Kurulan Lumos Vakfı 2005 Yılından Beri Çocuklara Yardım Ediyor

J.K. Rowling tarafından 2005 yılında kurulan vakıf Ukrayna’nın Zhytomyr bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Özellikle Ukrayna-Rusya savaşının getirdiği yıkım sonrası bölgede yardıma ihtiyaç duyan kişilerin artmasıyla birlikte Rowling yardım çalışmasını bizzat duyurdu. Vakfın internet sitesinde paylaşılanlara göre şu ana kadar bölgede yaklaşık 1.500 çocuğun mahsur kaldığı tahmin ediliyor. Ancak çatışmaların devam etmesiyle bu sayının artacağından endişe duyuluyor. Lumos Vakfı’nın resmi internet sitesinden yaptığı açıklama Rus işgalinin “çok fazla çocuğu tehlikeye attığını” söylüyor.

- Reklam -

J.K. Rowling ukraynalı çocuklar yardım kampanyası lumos

Kâr amacı gütmeyen kuruluş topladığı yardımlarla bölgedeki çocukların ihtiyaçlarını giderecek. Bununla birlikte vakıf, çocuklara psikolojik destek de sağlayacağını ekliyor. Lumos aynı zamanda Ukrayna hükumeti ile eş zamanlı çalışarak ülkedeki sağlık hizmetlerinin aksamamasına da yardımcı olacak.

Siz J.K. Rowling’in yardım kampanyası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: The Independent, The National

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ketebe Çocuk Kitapları

Ketebe Çocuk: Canavarlardan Huysuzlara, Sonsuz Uzaydan Yağmur Ormanlarına Uçsuz Bir Yolculuk

gardner müzesi soygunu cinayet

Polisiye Romanları Aratmadı: Müzedeki 32 Yıl Önceki Soygun, Faili Meçhul Bir Cinayetin Çözülmesiyle Aydınlanabilir