in

J.R.R. Tolkien İmzalı Orta Dünya Makaleleri Kitap Oluyor: The Nature of Middle Earth

J.R.R. Tolkien tarafından kaleme alınmış ve Orta Dünya’nın bilinmeyen yanlarını ele alan makale kitabı The Nature of Middle Earth geliyor.

The Nature of Middle Earth - J.R.R. Tolkien
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik edebiyatın kült eserlerinden Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı J.R.R. Tolkien imzalı yeni bir kitap gün yüzüne çıkıyor. Tolkien’in Orta Dünya hakkında kaleme aldığı makalelerin derlenmesiyle bir araya getirilen eser The Nature of Middle Earth adını taşıyor. Kitap, Orta Dünya hakkında pek çok aydınlanmamış detayı okurlarla buluşturmayı hedefliyor.

Bu zamana kadar yayımlanmamış olan makaleler, işlediği konular açısından da Tolkien’in fantastik diyarı Orta Dünya hakkında birçok detayı açıklayacak.

Bugüne dek merak edilen Elflerin nasıl doğduğundan tutun da kadın cücelerin ve Hobbitlerin sakallarına kadar merak edilen birçok detay bu eserle birlikte yanıt bulacak.

- Reklam -

Kitabı derleyen isim ise Carl F. Hostetter. Kendisi bir Tolkien uzmanı ve Elf Dilleri Birliği Başkanı olarak tanınıyor. Ayrıca 1985’ten beri NASA’da bilgisayar mühendisi olarak görev yapıyor. Böylece uzun süre sonra ilk defa bir Orta Dünya kitabında, Christopher Tolkien yerine başka bir ismi Derleyen sıfatıyla görüyoruz. Hostetter’ın daha önce Christopher Tolkien ile çalıştığını, bu nedenle ortaya çıkacak eserin dikkat çekecek bir çalışma olacağını şimdiden söyleyebiliriz. J.R.R. Tolkien’in oğlu Christopher Tolkien bu yılın başına yaşamını yitirmişti.

J.R.R. Tolkien İmzalı The Nature of Middle Earth, Yıllardır Merak Edilen Soruları Cevaplayacak

The Nature of Middle Earth - J.R.R. Tolkien

Tolkien Vakfı tarafından da onaylanan yeni derlemenin Türkçe adı Orta Dünya’nın Doğası. HarperCollins yayınevi tarafından yayınlanacak bu derlemenin, okuyucuları Yüzüklerin Efendisi, Silmarillion ve Bitmemiş Öyküler dünyasına geri taşıyacağın belirtiyor. Yayıncı, 1973’te aramızdan ayrılan Tolkien’in üzerinde çalıştığı Húrin’in Çocukları, Beren ile Lúthien ve Gondolin’in Düşüşü de dahil olmak üzere daha önce yayınlanmamış bir dizi eseri gün yüzüne çıkartmıştı.

- Reklam -

Peki yeni gelecek olan The Nature of Middle Earth derlemesinde ne gibi soruların cevabını alacağız? Konular arasında Elflerin ölümsüzlüğü ve yeniden doğuşu; Orta Dünya’nın tanrı benzeri ruhları olan Valar’ın doğası; Númenor’un toprakları ve hayvanları; Gondor krallığının coğrafyası bulunuyor. Hatta şu meşhur “sakalların” gizemini bile öğreneceğiz. Elflerin, hobbitlerin ve cüce kadınların sakal bırakıp bırakmadığı, hayranlar arasında uzun süredir tartışma konusu olmuştu.

Daha şimdiden merakla beklenen yeni koleksiyon kitabı, önümüzdeki yaz raflarda olacak.

Yeni J.R.R. Tolkien kitabı The Nature of Middle Earth hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Kitabın konusu ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sağır Cumhuriyet - Ilya Kaminsky

Sağır Cumhuriyet: Ilya Kaminsky’nin Direnişi Şiirle Buluşturan Eseri Türkçede

Dexter 9. sezon konusu

Dexter 9. Sezon Maceraya 10 Yıl Sonrasından Devam Edecek