in

J.R.R. Tolkien’den “Ham’li Çiftçi Giles” Ciltli Olarak Raflarda Yerini Almaya Hazırlanıyor

J.R.R. Tolkien’den bir çocuk masalı daha İthaki Yayınları tarafından ciltli özel edisyonuyla basıma çıkıyor!

Hamli ciftci Giles tolkien ust
- Reklam -
- Reklam -

Önceki yıllarda Harper Collins’in derlemesiyle oluşan ve İthaki Yayınları’ndan Tehlikeli Diyardan Öyküler adıyla çıkan eserde bulunan Ham’li Çiftçi Giles, bağımsız kitabına kavuşuyor! Kitap bir ejderha ile karşılaşan ve onu tesadüfi şekilde yenerek şöhrete kavuşan bir çiftçinin hikâyesini konu almakla beraber, en az Tom Bombadil kadar da eğlenceli.

Bu turuncu sakallı, şaşkın ve tembel kahramanı yine birçok mitolojik göndermeyle okumanın vereceği heyecanı sizlerle paylaşıyoruz. Kitabın tanıtım bültenini ise şöyle bırakıyoruz:
J.R.R. Tolkien’in Hobbit ile Yüzüklerin Efendisi arasında yayımlanmış klasik çocuk hikâyesi.

Ham’li Çiftçi Giles bir kahramana benzemiyordu. Kocaman bir göbeği vardı, sakalı kızıldı ve sakin, konforlu bir hayatı tercih ediyordu. Fakat bilmeden istemeden, nispeten sağır ve miyop bir devi korkutup kaçırınca, Çiftçi Giles’ın şöhreti diyara yayıldı. Ne yazık ki kurnaz ejderha Chrysoplax krallığın başına bela olunca, onunla dövüşmesi için de Çiftçi Giles çağırıldı.Hamli ciftci Giles tolkien ithaki

- Reklam -

Hobbit ve Roverandom gibi, Ham’li Çiftçi Giles da J.R.R. Tolkien tarafından başta çocuklarını eğlendirmek için uyduruldu, ancak hikâye genişledikçe daha ayrıntılı bir hal aldı. Nihai hali ise zekice anlatılmış, hayal gücü dolu hikâyeleri seven tüm okurlara hitap ediyor.

“Devlerin ve ejderhaların krallıkta gezindiği zamanlarda geçen muazzam bir öykü.”
– Sunday Times

Bu edisyonda, ilk kez 1949’da yayımlanmış tam metin ve PaulineBaynes’in çizdiği, Tolkien’in öyküsü için en uygun seçim olduğunu söylediği orijinal illüstrasyonlar bulunuyor. Aynı zamanda öykünün yazılmış ilk taslağını ve bir devam hikâyesi için Tolkien’in notlarını da içeriyor.

- Reklam -
Niran Elçi çevirisiyle okuyacağımız kitabın ciltli ve özel bir baskıyla bizimle buluşacağını ve boyut olarak da Roverandom (Ciltli) ve Tom Bombadil’in Maceraları – Ciltli Özel Edisyon ile aynı olacağını hatırlatalım.

J.R.R. Tolkien’in önceki özel baskılarından incelemelerimizi ve dosyalarımızı buradan okuyabilirsiniz. Kitap şu an ön siparişte ve 6 Nisan‘da raflarda olması planlanıyor!

Uygar Özdemir

Sanat tarihi, Türk mitolojisi ve fantastik edebiyat meraklısı; sıklıkla okur, çizer, yazar.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pennywise Pennywise dedi ki:

    Darısı diğer çevrilmeyen Tolkien kitaplarına :slight_smile:

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kralın Dönüşü’ ndeyim henüz. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tomb raider

Tomb Raider: Klişelerle Yoğrulmuş Bir Aksiyon Filmi

Family Guy Yeni Bölümü Warcraft Temalı

Family Guy’ın Yeni Bölümü Warcraft Temalı Olacak