in

J.R.R. Tolkien’in “Büyük Wootton Demircisi” Ciltli Olarak Raflarda Yerini Alıyor

İthaki Yayınları tarafından J.R.R. Tolkien sevenler için güzel bir haber var. “Büyük Wootton Demircisi” adlı öykü, özel edisyonuyla bağımsız kitabına kavuşuyor!

Buyuk Wootton Demircisi ust
- Reklam -
- Reklam -

Tolkien sevenler için harika haberler gelmeye devam ediyor! Bildiğiniz gibi İthaki Yayınları, Tehlikeli Diyardan Öyküler adıyla çıkan eserde bulunan öyküleri bağımsız kitaplarına kavuşturmak için kolları sıvamıştı. İlk olarak Tom Bombabil’in Maceraları adlı kitapla seriye merhaba denmiş, ardından yakınlarda çıkan Ham’li Çiftçi Giles ile devam etmişti.

Bu iki güzel hikâyeden sonra bu sefer “Büyük Wootton Demircisi“, diğer iki öykü gibi bağımsız kitabına kavuşuyor! Aynı şekilde bu da özel edisyonuyla raflarımızı süsleyecek.  Ek olarak Tolkien’in ilk taslağı, hikâyenin çıkış noktasına dair notları, alternatif bir son ve Perilerin doğası üzerine yazdığı yayımlanmamış bir makaleyi de okuma şansına erişeceğiz.

Şu anda ön siparişte olan kitabın tanıtım bülteniyse şöyle:
Buyuk Wootton DemircisiBüyük Wootton köyünde her 24 senede bir İyi Çocuklar için Ziyafet düzenlenirdi. Bunu kutlamak adına da bu ziyafete davet edilen 24 çocuğu besleyecek bir Büyük Pasta hazırlanırdı. Pasta çok tatlı ve zengin olurdu, baştan aşağı da şekerli kremayla kaplanırdı. Ama bu pastanın içinde çok ama çok tuhaf malzemeler de kullanılırdı ve bunlardan birini yutan çocuklar Periler Diyarı’nı ziyaret edebilirlerdi…

- Reklam -

Tolkien’in, George MacDonald’ın Altın Anahtar’ı için yazmaya başladığı önsöz, bu keyifli masala dönüşmüştür. Yüzüklerin Efendisi’nden neredeyse bir on yıl sonra ve yaratımı ömür boyu süren Silmarillion sona yaklaşırken yazdığı Büyük Wootton Demircisi, Tolkien’in ömrü boyunca edindiği tecrübe ve fikirlerin ürünüdür ve Tolkien hayattayken basılmış son kurgu eseridir.

- Reklam -

Şimdi, neredeyse 55 yıl sonra, kendini Perilerin tehlikeli diyarında bulan bir gezginin bu hikâyesi; Tolkien’in ilk taslağı, hikâyenin çıkış noktasına dair notları, alternatif bir son ve Perilerin doğası üzerine yazdığı yayımlanmamış bir makaleyle beraber tekrar okurlarla buluşuyor.

“Bu kitabın akıldan silinmeyen bir etkisi var, ‘derin’ halk öykülerinin ortak bir özelliği. Harikulade ve akılda kalıcı.”
Times Educational Supplement

“Bu masalı ne kadar yakından incelerseniz, ardındaki fikrin ihtişamı kendini o kadar gösterecektir; ister yedi yaşında olun ister yetmiş yaşında, okumak isteyeceksiniz.”
New Statesman
Niran Elçi çevirisiyle okuyacağımız kitap ciltli ve özel bir baskıyla, 13 Nisan’da raflardaki yerini alacak. 213 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü de Alican Saygı Ortanca üstleniyor.

Mustafa Küçükvar

98 yılından beri dünyalı olan ben, şu anda bir sosyolog adayıyım. Hayatın getirdiği afakanlardan kitaplardaki ejderhalara binip kaçmayı daha uygun gördüm. Daha genç olmama rağmen kendimi bazen Gandalf kadar yaşlı hissettiğim oluyor.
Sıkı bir film ve dizi takipçisi olarak herhalde Into the Wild'daki Chris gibi yaşayacak olsam yanımda erzaktan çok dizi bölümü olurdu.
Fantastik bir evrende hancı olma hayalimi gerçekleştirmek peşindeyim. Bir gün yolunuz kara ormana düşerse orda sıcak ve küçük bir han görürseniz mutlaka uğrayın. Belki oturup bir iki kelam ederiz.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kralın Dönüşü bitsin sonra Ursula Teyze’ den bir kaç kitap okuyayım sonra bir daha düşüneceğim. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen King Referansları

Tüm Stephen King Referanslarını Bulabilecek misiniz?

willy wonka

Wonka’nın Çikolata Fabrikasından Tarifler: Çikolata Kaplamalı Çilekli Çokobar ve Karamela