in

Jack Cheng’in “Kozmosta Görüşürüz” Eseri Raflarda

Jack Cheng’in kaleme aldığı “Kozmosta Görüşürüz,” Pegasus Yayınları etiketiyle okuyucularla buluştu.

kozmosta gorusuruz ust
- Reklam -
- Reklam -

Kozmosta Görüşürüz (See You in the Cosmos), Pegasus Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. 1983 yılında doğan yazar Jack Cheng tarafından yazılan kitap bizleri bir çocuğun hayal dünyasına konuk ediyor.

Hikâye on yaşındaki Alex Peroski’nin etrafında dönüyor. Meraklı karakter Alex için uzay ve roketler hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. Aynı zamanda ailesi ve köpeğini de çok seven Peroski, özellikle bilime olan tutkusunu köpeğine Carl Sagan ismini vererek göstermiştir.

Aynı Carl Sagan gibi o da kendi iPod’unu uzaya fırlatmak ve uzaydaki yaşam formlarına kendi dünyasında yaşamın nasıl ilerlediğini anlatmak istemektedir. Zaten sorunlu bir ailesi bulunan Alex, bunun yanında bir de “Uzayda kim var?” gibi meraklı sorularla boğuşmaktadır. Anlayacağınız bizi bilim ve merakla dolu bir serüven bekliyor.

- Reklam -

Bizleri küçük bir çocuğun sorularına cevap ararken atıldığı maceraya ve kendisine bir yuva arayışına tanık eden Kozmosta Görüşürüz’ün basın bülteniyse şöyle:
kozmosta gorusuruzOn bir yaşındaki Alex Peroski uzayı ve roketleri, annesini, ağabeyini ve ismini hayran olduğu gökbilimciden esinlenerek koyduğu köpeği Carl Sagan’ı çok sevmektedir. Tek isteği Carl Sagan’ın Altın Plak’ı 1977’de Voyager’la uzaya gönderdiği gibi iPod’unu uzaya fırlatmaktır. Böylece uzaydaki yaşam formlarına dünyadaki ve kendi dünyasındaki hayatın nasıl olduğunu anlatacaktır.

Fakat babası uzun zaman önce ölen, sorunlu bir annesi ve pek ortalarda görünmeyen bir ağabeyi olan Alex bir yandan da büyük sorularla boğuşmaktadır.

Nereden geliyorum?

Uzayda kim var?

- Reklam -

Ve hepsinden önemlisi:

Nasıl cesur olurum?

Cevapların peşine düşen Alex tüm dünyasını tepetaklak edecek sıradışı bir yolculuğa çıkacaktır.

Uzay sevdalısı bir çocuğun aile ve yuva arayışını anlatan Kozmosta Görüşürüz neşe, iyimserlik, kararlılık ve müthiş bir yüreğin eseri.
Dilimize Tuğçe Kayıtmaz tarafından kazandırılan, editör koltuğunda Esengül Aydın Yalçın bulunan 304 sayfalık kitaba sanal ve fiziksel mağazalardan ulaşılabilir.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Kozmos diyince aklıma bir tek Carl Sagan geliyor :slight_smile:

  2. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    işte ben bunu okurum

  3. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Benim de aklıma Carl Sagan geliyor direk ehehehe bir de şu adam vardı ya, Neil Degrasse Tysonş. O kıtır yumuşak sesiyle analtıyor. @GkiraraJ Vallahi on beş tatile kadar çok işim var ama ben de kesinlikle alacağım büyük ihtimalle on beş tatilde. Çok güzel duruyor kitap gerçekten. Konusu ilgi çekici. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

atlantis vebasi ust

Kökenin Gizemi Serisi İkinci Kitabı “Atlantis Vebası”yla Devam Ediyor

Steins;Gate 0 İncelemesi

Steins;Gate 0 İncelemesi: Kurisu’nun Peşinde