in

Jack London İmzalı “Güney Denizi Hikâyeleri” Raflarda

Jack London, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldığı “Güney Denizi Hikâyeleri” ile Can Yayınları Klasik dizisinde.

Jack London - Güney Denizi Hikâyeleri
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan edebiyatının en büyük yazarları arasında gösterilen Jack London eserleriyle yıllar sonra bile karşımıza çıkmayı başarıyor. London’ın daha önce farklı çevirilerle karşımıza çıkan “Güney Denizi Hikâyeleri” kitabı; bu defa Can Yayınları’nın Klasik dizisi kapsamında dilimize kazandırıldı.

Can Yayınları’nın özlenen beyaz kapaklarıyla yeniden okurla buluşturduğu Klasik dizisinde, yeni Jack London eseri bir öykü kitabı oldu. Maceracı bir yazar olan London’ın, çoğunlukla birebir şahit olduğu hikâyeleri kaleme aldığı Güney Denizi Hikâyeleri’nde; sömürge altındaki Pasifik ülkeleri, emperyalizm ve egzotik ortam arasındaki ilişki gözler önüne seriliyor.

Toplamda 16 öyküyü içinde barındıran kitap, Mart 2020 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

- Reklam -

Güney Denizi Hikâyeleri – Jack London | Arka Kapak

Jack London - Güney Denizi HikâyeleriBüyük serüvenlerin büyük yazarı Jack London, bizi yüzyıl öncesinin dalgalı denizlerine götürüyor. 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında Pasifik bölgesindeki değişik ada topluluklarında ve teknelerde geçen Güney Denizi Hikâyeleri’nin çoğunluğu yazarın görgü tanığı olduğu gerçek olaylardan esinlenmiş. Kişisel deneyimlere dayanan anlatıların gücüyle aktarılan bu hikâyeler, sömürgeler çağındaki Pasifik ülkelerini, emperyalizmle egzotik ortamın arasındaki ilişkiyi ve bölgenin zorlu tropikal koşullarını irdeliyor.

Sömürgecilerin, kaçırılıp köle olarak satılan Güney Denizi adalılarına taktıkları adla karatavuklar, topraklarını işgal eden tamahkâr ve dolandırıcı Batılı tacirlerle başa çıkmak zorundaydılar. İlk bakışta adalardaki yerli halkın kurban, yabancıların da zorba olduğu bu coğrafyada, ezilen adalılar sonunda zorbalığa isyan edip efendilerini öldürmeye, mallarını çalmaya kalkınca işler tersine dönmüştü. Hiçbir şey ve hiç kimse ne tam siyah ne de tam beyazdı; Güney Pasifik bölgesinin tartışılmaz gerçeğiydi bu.

- Reklam -

“Onun kadar maceraperest ve eylem adamı pek az yazar vardır… Kısa hikâyelerindeki mükemmellik neredeyse unutuldu.” – George Orwell
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunu Fatih Yiğitler’in dilimize kazandırdığı kitabın editörlüğü ise Şirin Etik ve Seçkin Selvi ikilisi tarafından üstleniliyor.

Merak edenler 432 sayfadan oluşan kitabın ilk öyküsü “Gurur Evi”ni BURADA bulunan ÖN OKUMA bağlantısından okuyabilirler.

Vahşetin Çağrısı, Beyaz Diş ve Demir Ökçe gibi kült kitapların altında imzasını bulunduran Jack London; bugün hâlâ sevilerek okunan yazarlar arasında.

London’a ve eserine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Italo Calvino’dan Klasikleri Okumak İçin 15 Neden

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ajan smith matrix 4

Matrix 4 Filminde Ajan Smith Sürprizi Yaşanabilir

The Invisible Man Yönetmeni, Dracula Filmi Çekmek İstiyor

The Invisible Man Yönetmeni, Dracula Filmi Çekmek İstiyor