in

Jared Diamond’ın Yeni Kitabı Geliyor

Tüfek, Mikrop ve Çelik kitabıyla büyük övgü toplayan Jared Diamond, yeni kitabı Yükseliş ile okurla buluşmaya hazırlanıyor.

Jared Diamond
- Reklam -
- Reklam -

Tüfek, Mikrop ve Çelik kitabıyla dünyada ve ülkemizde büyük çapta yankı uyandıran Jared Diamond bir kez daha bizlerle.

Bir coğrafya ve fizyoloji profesörü olarak tanınan Jared Diamond, özellikle Tüfek, Mikrop ve Çelik adlı eseriyle kültür tarihimizde önemli bir perde aralamıştı. Bu kitap Türkiye’de ilk önce Tübitak Yayınları tarafından basılmış, ardından uzun seneler baskısı bulunamamıştı. Eseri sahaflardan kurtaran ve Türkiye’deki okurlara özel önsözle bizlerle buluşturan yayınevi ise Pagasus Yayınları olmuştu.

Pegasus Yayınları, hızını kesmeyerek 2019’un ilk aylarında yazarın bir başka önemli eseri olan Çöküş’ü bizlerle buluşturmuştu. Şimdi ise Diamond imzalı Yükseliş: Krizdeki Uluslar İçin Dönüm Noktaları okurla buluşmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Jared Diamond’ın Yükseliş Kitabı Orijinalinden 5 Ay Sonra Türkçede

Tüfek, Mikrop ve Çelik’te insanlığın altın çağına ışık tutan yazar, Çöküş’te daha karanlık bir yola girmiş ve geleceğin olası karanlık alternatiflerine ışık tutmuştu. Jared Diamond’ın ilk olarak Mayıs 2019’da orijinal dilinde yayımlanan Upheaval: Turning Points for Nations in Crisis ise hayatta kalmak için direnen toplumları inceliyor.

Toplamda 6 ülkenin başlarına gelen felaketlerde nasıl ayakta kalabildiğini gözler önüne seren kitabı yazarken Diamond; bu ülkelerin 5’inde şahsen yaşama fırsatı bulmuş.

- Reklam -

Jared Diamond’ın kişisel tecrübeleriyle de öne çıktığı detaylı bir toplam Yükseliş’te okuru bekliyor olacak. Pegasus Yayınları 576 sayfalık bu eseri hem ciltli hem de karton kapaklı baskısıyla raflara çıkartıyor.

Kitabın çevirisini, daha önce de aynı yazarı çevirme fırsatı bulmuş olan Barış Baysal üstleniyor.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Bu reisin kitabını bende okumuştum ufkumu açmıştı resmen. Bu kitabını da sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Kadro Genişliyor

Asteroit

Hubble’ın Yanlışlıkla Fotoğrafladığı Asteroit Gündem Oldu