in

Jean-Christophe’nin 3. Cildi Raflarda

Nobel ödüllü Fransız yazar Romain Rolland’ın Jean-Christophe kitaplarında son cilt Yapı Kredi Yayınları aracılığıyla Türkçeye kazandırıldı.

fransiz kutuphanesi
- Reklam -
- Reklam -

Fransız yazar Romain Rolland’ın 10 kitaptan oluşan Jean-Christophe eseri Yapı Kredi Yayınları tarafından üç cilt halinde basılmaya başlanmıştı. Son cilt, geçtiğimiz günlerde Türkçe raflarındaki yerini aldı.

Romain Rolland’ın romancı tarafının yanı sıra dramatist ve deneme yazarı kimliği de bulunuyor. Fransız yazarın kendini bulma sürecinde felsefe okumasının ardından Roma’ya giderek İtalyan edebiyatı ile ilgilenmesinin yanı sıra Nietzsche ve Wagner gibi döneminden günümüze dek ulaşan isimlerin arkadaşlarıyla tanıştı. Yazar hayatının bir döneminde Sigmund Freud ile yaptığı yazışmalarla da dikkat çekti.

Yazmaya başlamadan önce müzikle yakından ilişkili olan Rolland yeniden Fransa’ya dönerek doktorasını aldı. Tiyatro ve müzik alanlarında da eğitim aldı. Sorbonne müzik tarihi bölümünde başkanlık yaparken Fransız Enstitüsü’nde müzikal bölümünü yönetti.

- Reklam -

İlk kitabı 1902’de yayınlanan Rolland, Jean-Christophe’yi 1904’te yazmaya başlayıp 1912’de bitirdi. Yazarlık kariyeri başlayınca üniversiteden istifa etti. Jean-Christophe, nehir roman türünün ilk ve en önemli örneği olarak kabul ediliyor. Rolland 1915’te Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülürken tiyatronun demokratikleşmesi konusunda da önemli katkılar sağladı. 1921 yılında ise yazarın kaleminden, arkadaşı Stefan Zweig’in biyografisini yayınlandı.

10 Kitaplık Eser, Türkçeye 3 Cilt Olarak Kazandırıldı

Jean-Christophe, Romain Rolland’ın müzikle olan bağlantısından beslenmiş bir eser. Toplamda on kitaptan oluşan eser Yapı Kredi Yayınları tarafından 3 ciltte bir araya getirilmiş. Böylece yolculuk yayımlanan yeni ciltle tamamlanmış oluyor.

- Reklam -

19. yüzyılın sonlarında geçen, dâhi bir müzisyenin yaşantısını konu alan eserde kötü bir çocukluğun ardından müzikle tanışarak kendini gerçekleştiren Jean-Christophe’nin hayat macerasına eşlik ediyoruz.

Üçüncü cildi çıkan Jean-Christophe para her konuda hüküm sürerken fikir ve sanatın üretildiği dünyanın acımasız bir eleştirisiyle okurun karşısına çıkıyor.

Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan Jean-Christophe III, ilk iki ciltte de olduğu gibi Adnan Cemgil çevirisiyle yayımlandı. Ersel Topraktepe editörlüğünde baskıya hazırlanan, 572 sayfadan oluşan Jean-Christophe III raflarda okurlarını bekliyor.

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Kafam karışmıştı tekrar tekrar okudum. Jean-Cristophe diyince aklıma direk Grange geldiği için tam algılayamamışım :grin:

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    İlk 2 kitabı daha önce almıştım, okumak için 3. kitabın çıkmasını bekliyordum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

pery mason

Perry Mason Dizisinden İlk Kare Yayınlandı

Witcher

Witcher Dizisi 7 Sezon Olarak Tasarlandı