in

Jean Stafford Bütün Öyküleriyle Türkçede

Öyküleriyle Pulitzer Ödülü’ne layık görülmüş Amerikalı yazar Jean Stafford, Delidolu Kitap etiketiyle Türkçe olarak raflarda.

Jean Stafford
- Reklam -
- Reklam -

Pulitzer Ödüllü Amerikalı yazar Jean Stafford, ilk defa Türkçe olarak raflardaki yerini alıyor. Hayatı boyunca toplamda 3 roman yazan Stafford, genellikle öykücü kimliğiyle tanınıyor.

Başta The New Yorker olmak üzere çeşitli dergilerde öyküleriyle yer alan yazar, 63 yıllık hayatına pek çok metin sığdırdı. 1969 senesinde hikâyelerini The Collected Stories of Jean Stafford adı altında toplayan yazar, şimdi Toplu Öyküler 1 ile ülkemizde de okunabilecek.

Yazarın 1970 senesinde Pulitzer Ödülüne layık bulunan öyküleri, Delidolu Kitap etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

- Reklam -

Jean Stafford’ın Öyküleri 2 Toplu Ciltte Okurla Buluşacak

Toplamda 2 cilt halinde okurla buluşturulması planlanan Toplu Öyküler dizisinin ilk adımı 13 farklı hikâyeden oluşuyor.

Bazen ironik, kimi zaman sert, eğlenceli veya keskin dillerle kaleme alınmış öykülerden oluşan kitap bir de sonsöze sahip. Cildin sonundaki son sözün yazarı Joyce Carol Oates. Kendisini Türkçede Birine mi Benzettiniz?, Vahşi Geceler, Acı Ülke ve Zombi gibi kitaplardan hatırlıyoruz.

Yazarın toplu öykülerini bir araya getiren çalışmanın ilk cildi 284 sayfa. Orijinalinin 512 sayfa olduğunu düşünürsek; ikinci ciltte de bir bu kadar öykünün daha yer alabileceğini şimdiden söyleyebiliriz.

- Reklam -

Kitabı Türkçeye Emile Durkheim, Rudyard Kipling, Gertrude Stein ve Ernest Renan gibi yazarları dilimize kazandırmış Gökçe Yavaş çeviriyor.

Delidolu Kitap, Doris Lessing, John Beynon ve John Cheever gibi yazarlardan sonra kütüphanesine Jean Stafford gibi önemli bir ismi daha katarak dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Jean Stafford’un öykülerinin ikinci cildinin ne zaman raflara geleceği ise henüz belli değil.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tony Gilroy Star Wars

Tony Gilroy, Star Wars’a Geri Dönüyor

Antik

Mısır’da Yeni Antik Tabutlar Bulundu