in

Jesmyn Ward’ın Kasırga Tutulması Romanı Çıktı

Ödüllü yazar Jesmyn Ward’ın Kasırga Tutulması adlı romanı, Doğan Kitap etiketiyle raflarımızdaki yerini almaya başladı.

Jesmyn Ward
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar Jesmyn Ward ikinci defa Türkçedeki yerini alıyor. İngilizce profesörü ve roman yazarı olan Ward, bir süredir başarılı eserleri ve  aldığı ödüller ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Jesmyn Ward daha önce dilimize Doğan Kitap tarafından 2018 yılında yayımlanan Söyle Hayalet, Şarkını Söyle adlı eseriyle konuk olmuştu. Ward şimdi de aynı yayınevinden çıkan bir başka romanla bizlerle. Kasırga Tutulması adını taşıyan eser raflardaki yerini almaya başladı bile.

Jesmyn Ward’ın edebiyat kariyeri 2011 senesinde National Book Award almasıyla hızla yükselişe geçti. Söyle Hayalet, Şarkını Söyle adlı eseriyle aynı ödülü bir kez daha kazanan yazar; sonrasında geniş kitlelerce tanınmaya başladı.

- Reklam -

Kitap, Katrina Kasırgası Vaktinde Geçiyor

Kasırga Tutulması yoksul bir aile evinde başlıyor. Katrina Kasırgası’nın vurduğu şehirde ortalık adeta mahşer alanına dönerken üç erkek kardeş, yeni doğum yapan bir köpek ve alkolik bir baba yaşam mücadelesi vermek zorunda kalıyor.

1977 California doğumlu yazar kurgu ve anı türlerinde eserler veriyor. Where the Line Bleeds, Men We Reaped ve The Fire This Time: A New Generation Speaks about Race yazarın dikkat çeken diğer eserleri arasında.

- Reklam -

Doğan Kitap, Goodreads’e göre Bois Sauvage Serisi olarak anılan üçlemenin ilk iki kitabını böylece bizlerle buluşturmuş oldu. Serinin diğer kitabı ise Where the Line Bleeds.

Kasırga Tutulması’nı dilimize Solina Silahlı çevirdi. Eserin editörlüğünü Aslı Güneş üstleniyor. 280 sayfalık kitabın etiket fiyatı ise 32 TL olarak duyuruldu.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yıldızlararası

Yıldızlararası Bir Kuyruklu Yıldızda Gözlem Sürüyor

John Wick

Yeni John Wick Projesinin Yönetmeni Bulundu